"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Το κράτος που είναι, ρε, καραγκιόζηδες;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Σαββίδης είναι Ρώσος αρχηγός συμμορίας στο στημένο πρωτάθλημα. Αυτό ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ο Μαρινάκης μόλις μια (αριθμ. 1) μέρα μετά τη συνάντηση του με τον… πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην, κινηματογραφικού τύπου και με σατιρικό ύφος μαφιόζικης ταινίας, συνάντηση των ”4” ποδοσφαιρικών ”οικογενειών”.

Επιτόπου αντέδρασε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ”γηγενή υπόδικο” τον Μαρινάκη, ”κατηγορούμενο για το μισό ποινικό κώδικα”. 

Υπ’ όψιν ότι οι δυο εν λόγω επιχειρηματίες, Σαββίδης και Μαρινάκης, είναι άτομα αιχμής στο δημόσιο βίο.

Πέρα από την εμπλοκή τους, καθόλου ευχάριστη κοινωνικά, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι καναλάρχες, εκδότες, άρα έχουν άμεση σχέση οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, με κόμματα, με δικαιοσύνη και ό,τι άλλο εκφράζει την κρατική εξουσία.

Ο Μαρινάκης είναι αυτός που κατηγορείται για αρχηγός συμμορίας και στημένα παιχνίδια, είπε ακόμα ο Ιβάν. 

Αυτός δεν είναι ένας προσωπικός πόλεμος δυο ανταγωνιστών στο γήπεδο της μπάλας. Κι αν χαρακτηριστεί σαν τέτοιος, είναι κάτι περισσότερο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το απόλυτο και ολοκληρωτικό ξεβράκωμα αυτού που λέγεται κράτος στην Ελλάδα. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν βρίσκεται αν έχει δίκιο ο ένας από τους δυο ή και οι δυο.

Ούτε αν κακώς ο ένας αποκαλεί αρχηγό συμμορίας τον άλλον. Το ζήτημα είναι ότι ποδόσφαιρο παραμένει απροστάτευτο από τις βαρύτατες, αληθινές ή όχι, κατηγορίες δυο ιδιοκτητών ανωνύμων εταιρειών που φέτος στα γήπεδα διεκδικούν τίτλους και χρήματα.

Οι νόμοι ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τους δικαστές να παρέμβουν. Και να αποφασίσουν! Είναι αρχηγός συμμορίας ή όχι ο τάδε και ο δείνα; Κουβέντες που… φοβίζουν τους δικαστές και γι’ αυτό δεν επιλαμβάνονται.

Μαχαιριά στο ποδόσφαιρο, όχι απλά… δυσφήμιση, αποτελεί η επώνυμη δήλωση καναλάρχη, διαπλεκόμενου κι όχι, ότι το πρωτάθλημα είναι ελεγχόμενο από εγκληματική οργάνωση.

Ερώτημα αφελές, αλλά καλώς να διατυπωθεί, γιατί εδώ και χρόνια παραμένει υπόδικος ο Μαρινάκης και, επιτέλους, δεν δίνεται δικαστική απάντηση στο αν ο άνθρωπος έχει ή όχι σχέση στα εγκλήματα που του αποδίδονται;

Ελλάδα είμαστε. Υπεράνω του κράτους, της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης είναι ο γίγας λαός. Τρέμουν τον λαό που βρίσκεται σε μόνιμη μαστούρα με την ομαδάρα του.

Να είμαστε, όμως, επιεικείς με τους κυβερνώμενους κυβερνώντες γιατί, χρόνια τώρα, καραγκιόζηδες αυθεντικοί, κάνουν το κορόιδο και δεν ακουμπάνε εκείνους οι οποίος κυκλοφορούν στην πιάτσα έχοντας στην τσέπη όχι μόνο εκατομμύρια.

Στη φώτο, το γκολ του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λαμία, που έδωσε μια ακόμα αφορμή να αναρωτηθούμε, γαμώ το στανιό μου, ποιος είναι- κι αν υπάρχει-  ο πραγματικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής συμμορίας; 

Με τον… πουράκια έγινε η μεγαλύτερη έκπληξη στην Ιστορία των εκλογών, διάβασε ακόμα στο apodytiriakias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης