"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Το Μέτωπο Λαού για τις παρελάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Κίνδυνος να ευτελίσουν και πάλι     την παρέλαση και την εθνική επέτειο.

    Οι παρελάσεις στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια ντροπή για το δημοκρατικό λαό των Τρικάλων και την ιστορία του τόπου.

   Κάθε 25η Μαρτίου ή 28η Οκτωβρίου τα Τρίκαλα γεμίζουν από φράχτες, κάγκελα, σιδεριές, τριχιές, αποκλεισμό γεφυρών και πλατειών και οπλισμένους αστυνομικούς!!  Και όλα αυτά για να κρατηθούν οι πολίτες μακριά από την παρέλαση των παιδιών τους!  Χωρίς αμφιβολία, τα Τρίκαλα μεταβάλλονται σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, η οποία τεμαχισμένη απ’ τις σιδεριές και τα κιγκλιδώματα της φοβισμένης αυταρχικής εξουσίας, θυμίζει μπαντουστάν στα χρόνια του απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική!

Αλλά η φοβισμένη αυταρχική μνημονιακή εξουσία δεν αρκείται μόνο σ’ αυτά.  Εκπρόσωποί της ανεβαίνουν στο βάθρο, και ασελγώντας στην ιστορική μνήμη, απαιτούν από τους Ανάπηρους Πολέμου και τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και τα παιδιά του Τρικαλινού Λαού να παρελάσουν μπροστά τους και να τους αποτίσουν φόρο τιμής!

   Τρικαλινοί συμπολίτες μας!

   Όταν χιλιάδες Τρικαλινοί ζουν με κομμένο το ρεύμα ή το νερό, ζουν βυθισμένοι στη φτώχεια, την ανεργία, τον υποσιτισμό, την πείνα, την εξαθλίωση, ζουν με άγχος, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, άρρωστοι χωρίς γιατρούς και φάρμακα, με παιδιά λιπόθυμα από την πείνα και τη νεολαία να μεταναστεύει στο εξωτερικό.

   Όταν πέντε χρόνια τώρα με το δολοφονικό μνημόνιο λεηλατούν τη χώρα και ληστεύουν τον λαό, κουρελιάζουν το Σύνταγμα και παραβιάζουν βάναυσα τους νόμους, καταργούν τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία, μετατρέποντας την Ελλάδα στο αθλιέστερο προτεκτοράτο της Μεσογείου, προς δόξα της ντόπιας ολιγαρχίας και του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

   Όταν οι δοσίλογοι κυβερνήτες επιδίδονται σε πρωτοφανή βία και καταστολή κατά του λαού που αντιστέκεται, για να τον τρομοκρατήσουν, ενώ τα ΜΜΕ των δοσίλογων ψεύδονται και παραπλανούν ασύστολα.

Ε! τότε, εμείς ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ πιστεύουμε ότι οι ενδεδυμένοι την τήβεννο του «επισήμου» δοσίλογοι κυβερνήτες και δολοφόνοι του λαού δεν έχουν καμιά θέση πάνω στα βάθρα και τα παιδιά μας να παρελαύνουν – σιδηροδέσμια μάλιστα! – μπροστά τους για να τους τιμήσουν!

Αυτό αποτελεί ντροπή για όλους μας.

   Είναι υπόθεση του Τρικαλινού Λαού να μην τους αφήσει να το ξανακάνουν!

   Η 28η Οκτωβρίου είναι μπροστά μας.  Η συμβολή των Τρικαλινών φαντάρων στο Έπος του ΄40 -΄41 του ελληνικού λαού υπήρξε μεγάλη.

   Ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός του Τρικαλινού Λαού στα χρόνια της Κατοχής κατέστησε την ευρύτερη περιοχή μας ένα από τα κέντρα της Αντίστασης του Έθνους στον φασισμό και ναζισμό στα χρόνια ΄41 -΄44.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ παίρνουμε την πρωτοβουλία καικαλούμε κάθε τρικαλινή κίνηση, σωματείο, συλλογικότητα και κάθε δημοκράτη και καλοπροαίρετο συμπολίτη μας σε κοινή σύσκεψη την  Πέμπτη 23 Οκτωβρίου  και ώρα 20:30 στο  καφέ ΛΗΘΑΙΟΝ (πρώην ΚΤΕΛ)  με θέμα:  «ΠΏΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΕΦΕΤΟΣ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ».  

     ● Όταν ο λαός σιωπά, η εξουσία κάνει τη δουλειά της καλύτερα (γι’ αυτήν)!

        Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

  •  Για να μην ζήσουμε εξαθλιωμένοι και υποταγμένοι χρειάζεται ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
  •    Είμαστε εκατομμύρια και αυτοί μια μικρή μειοψηφία!

      Κανένας φόβος!  Ο φόβος να περάσει στη μεριά τους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης