"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Το μανιφέστο του υποψηφίου δημάρχου Στέλιου Μπετσιμέα – Παρακευή 3 Μαΐου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

  Σύμφωνα με τον συμπολίτη καρδιολόγο γιατρό η νέα δημοτική παράταξη “Νέο Όραμα για τα Τρίκαλα”  είναι μια νεόκοπη  ένωση  φυσικών προσώπων και όπως υποστηρίζει “πάγιες θέσεις μας είναι η αρχή της ισότητας  και η αναλογική ανάπτυξη προς όλους” . “H παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019 και ώρα 19.00”

Oι θέσεις του συνδυασμού

Αγαπητές συνδημότισσες,  αγαπητοί συνδημότες.Επιτρέψτε μας να συστηθούμε.  Ο   ανεξάρτητος συνδυασμός δημοτών ¨Νέο Όραμα για τα Τρίκαλα¨  είναι μια νεόκοπη  ένωση  φυσικών προσώπων , δημοτών που ανησυχούμε και αγωνιούμε  για τη πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε.  Στελεχώθηκε δυναμικά και αυθόρμητα από δημότες που διαπνέονται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά , όπως την αγάπη για τη πόλη των Τρικάλων, τη  σπουδή για ένα ομορφότερο αύριο και το όραμα για μια πόλη πιο ανθρώπινη  και πιο αληθινή από αυτή που είναι σήμερα.   

Οφείλει να είναι μια σύγχρονη πόλη , που να ικανοποιεί  τα ευρωπαϊκά πρότυπα  και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα την κάνουν ελκυστικότερη και πιο ανθρώπινη .

Είναι εύσχημο και θεμιτό να είναι μια πόλη που την συντρέχει η τεχνολογία, αλλά ευσχημότερο  και θεμιτότερο είναι να αποτελεί  μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο , που θα απευθύνεται σε όλους τους δημότες τόσο σε θέματα υποδομών, όσο και σε θέματα ευκαιριών ανάπτυξης  και διάχυσης αυτής της ανάπτυξης σε όλους. 

Πάγιες θέσεις μας είναι η αρχή της ισότητας  και η αναλογική ανάπτυξη προς όλους, ενώ με τις ίδιες αρχές αντιμετωπίζουμε το θέμα της πολεοδομικής εξέλιξης της πόλης.

Δεν είναι νοητό  και αποδεκτό να δημιουργούνται θύλακες ανάπτυξης σε συγκεκριμένες περιοχές και αλλού να υπάρχουν ανεξήγητοι περιορισμοί, παρεμποδίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη στην πραγματική της διάσταση.  

Δημιουργείται έτσι ένα ανόμοιο  μόρφωμα που χωρίζει τις περιοχές σε πλούσιες και φτωχές και κατ´  επέκταση έτσι  ορίζεται και για τους δημότες .

Δεσμευόμαστε ότι θα κινηθούμε  πάνω σε αυτό τον άξονα ανάπτυξης,   με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης  και της ομόκεντρης ανάπτυξης.  Ο τομέας της καθημερινότητας , ο οποίος είναι ο πιο σημαντικός για τη ζωή των δημοτών, τόσο εντός των ορίων της πόλης των Τρικάλων όσο και στις όμορες κοινότητές του, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον συνδυασμό μας. 

1. Η καθαριότητα στους δρόμους, στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, συντελείται πλημμελώς και ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του δήμου μας, οι οποίες γνωρίζουν την εγκατάλειψη και την αποστροφή.  Η επιμέλεια για την καθαριότητα δεν είναι η προσήκουσα και έτσι δημιουργούνται καίρια προβλήματα με αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε πολλάκις. Οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης είναι πάντα ανοικτοί, δεν απολυμαίνονται και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ειδικά στο κέντρο της πόλης δεν έγινε έως σήμερα καμία προσπάθεια υπογειοποίησης  των απορριμμάτων όπως έχει γίνει σε άλλες πόλεις της χώρας. Για εμάς η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, έτσι ώστε η άσχημη εικόνα και οσμή να εξαφανισθούν οριστικά από την πόλη.   

2.Ειδικά τα πεζοδρόμια, που πάνω τους κυκλοφορούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας,  είναι σε κατάσταση απογοητευτική, ενώ ελλοχεύει ουσιαστικός κίνδυνος ατυχημάτων από ανισόπεδα και στρεβλωμένα πλακίδια. Κατηγορίες πολιτών, όπως μητέρες με μικρά παιδιά, υπερήλικες συνδημότες μας αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες κινούνται μετ̒  εμποδίων και με τον τρόπο αυτό μία αναγκαία μετακίνηση καθίσταται δύσκολο και κοπιαστικό εγχείρημα.  

 3.Τα Τρίκαλα του 2019 αποτελούν σε επίπεδο οδοστρωμάτων παράδειγμα προς αποφυγή, αφού η συντήρησή τους  είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ η ανακατασκευή τους είναι μία λέξη άγνωστη για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία κωφεύει στα παράπονα των δημοτών. Ρητή δέσμευσή μας είναι η εκ βάθρων ανακατασκευή των πολύ προβληματικών οδοστρωμάτων και η προσπάθεια ανάπτυξης του ασφάλτινου δικτύου έως και την τελευταία πάροδο κάθε συνοικίας. Οραματιζόμαστε ότι τελικά οι λακούβες στους δρόμους θα γίνουν λιγότερες από τις φρούδες υποσχέσεις του σημερινού Δημάρχου.  

4.Οι ποδηλατόδρομοι  είναι  προχείρως  χαραγμένοι αλλά και προχείρως κατασκευασμένοι , αφού δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας σε επίπεδο πρόσφυσης  των ποδηλάτων , ενώ σχεδιαστικά δεν συνδέουν καίριες υποδομές της πόλης μας μεταξύ τους. Επιπλέον, ουδέποτε εξασφαλίσθηκαν οι χαμένες θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων  από τη χάραξη αυτή, με αποτέλεσμα οι  δημότες να βιώνουν μια άσχημη καθημερινότητα και η ίδια η πόλη να έχει ¨κυψελοποιηθεί¨, δημιουργώντας εκνευρισμό  σε οδηγούς αλλά και πεζούς. Δεσμευόμαστε για την επαναξιολόγηση και μελέτη των ποδηλατοδρόμων και ειδικότερα του ποδηλατοδρόμου που διατρέχει το  κεντρικό ιστό της πόλης μας, καθώς και για την επίπονη προσπάθεια αποκατάστασης των χαμένων θέσεων στάθμευσης  με κάθε εναλλακτικό και πρόσφορο τρόπο, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί το τεράστιο πρόβλημα  που έχει δημιουργηθεί από τις επιλογές της δημοτικής αρχής. Επίσης, σκοπός μας είναι να συνδέσουμε, όπου είναι εφικτό, τις σχολικές μονάδες της πόλης μας με ασφαλείς ποδηλατοδρόμους, έτσι  ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις των μαθητών.

  5.Ο φωτισμός και ο καλλωπισμός της πόλης, των κεντρικών δρόμων και των τεσσάρων εισόδων της  χρήζουν ουσιαστικής αναβάθμισης και περιποίησης , για να αναδείξουν την πραγματική ομορφιά μιας επίπεδης  και εν γένει σωστά ρυμοτομούμενης πόλης , όπως είναι ήδη η πόλη μας, από τις αρχικές και παλαιότερες ρυμοτομικές αναπτύξεις της.  Θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου να φροντίζει για τον καθαρισμό των άκρων των οδοστρωμάτων με ιδίες δυνάμεις, ώστε να εξαλειφθεί η σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα. 

 6.Κύριο χαρακτηριστικό της πόλης μας είναι η συνύπαρξη ποτάμιων ροών.  Έως σήμερα δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αλλαγή της λειτουργικότητας των οχθών των ποταμών με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποτελούν χώρο αναψυχής και περιπάτου. Τόσο ο Ληθαίος όσο και ο Αγιαμονιώτης ποταμός έχουν τη δυνατότητα να κοσμίσουν την πόλη μας, εφόσον βελτιωθεί η υγιεινή με τον καθαρισμό τους και η αισθητική με τον καλλωπισμό τους.

7.  Στον τομέα του τουρισμού δεν έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες διασύνδεσης της πόλης μας με το μοναδικό φαινόμενο των Μετεώρων καθώς και με άλλων όμορων φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής μας. Σκοπός  μας είναι να πετύχουμε ουσιαστική και πραγματική αύξηση, τουλάχιστον της επισκεψιμότητας, εντός του αστικού κλοιού της πόλης μας. Είναι απαραίτητη η βελτίωση των υποδομών και η αύξηση των θυλάκων στάθμευσης των τουριστικών λεοφωρείων .Αποτέλεσμα των κατάλληλων παρεμβάσεων  θα είναι η πλήρης εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος  και η ανάδειξη των ιστορικών, πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων της πόλης μας. Είναι πασιφανές ότι με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί  η επιχειρηματικότητα, η κερδοφορία των επιχειρήσεων της πόλης και θα αναδειχθούν ταυτόχρονα τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα.

8.  Στον τομέα της Παιδείας και της Νεότητας οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος και να λειτουργήσουμε με βάση τους άξονες: μόρφωση-άθληση-πολιτισμός. Θα αυξήσουμε τους πόρους για τους νέους και θα βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές. 

 9. Επιπλέον, αποζητούμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις  που τους αφορούν με τρόπο αμεσότερο αξιοποιώντας την τεχνολογία προς το σκοπό αυτό.  Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπηρετήσουμε το δημότη με τρόπο άμεσο ανά συνοικία, ανά γειτονιά, πόρτα πόρτα σε καθημερινή βάση. 

10.  Για εμάς η  σύνδεση των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου μας  είναι πρωτίστης  σημασίας. Χαιρετίζουμε τη φιλοσοφία του νέου νόμου 4555/2018, όπου δίνει την ελευθερία στους κατοίκους των Κοινοτήτων να επιλέξουν ελεύθερα των Πρόεδρο και το Κοινοτικό  Συμβούλιο. Την επομένη των εκλογών θα τείνουμε το χέρι μας για ουσιαστική συνεργασία με τα αιρετά μέλη, σεβόμενοι τις επιλογές των κατοίκων των Κοινοτήτων από όποιο συνδυασμό και αν προέρχονται.  Ελπίζουμε ότι ο Τρικαλινός λαός  με την ψήφο του θα γίνει συνοδοιπόρος στο  ¨Νέο Όραμα   για τα Τρίκαλα¨.                                                                                                       Με τιμή                

Ο Υποψήφιος Επικεφαλής του Συνδυασμού                                                                                         .                                  

Στυλιανός Χρ. Μπετσιμέας        

και οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι


2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης