"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο Δ’ Ποιητικό Συμπόσιο του 3ου ΓΕΛ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πιστοί στο καθιερωμένο ποιητικό ραντεβού του Μάρτη, την παρελθούσα Πέμπτη 10 του μηνός μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων συμμετείχαν στο Δ’ Ποιητικό Συμπόσιο που διοργανώθηκε από το 3ο Λύκειο.

Ομάδα μαθητών από την Α’ και τη Β’ Λυκείου διάβασε τις ποιητικές δημιουργίες της ενώπιον μαθητών από άλλα Λύκεια της πόλης και των συνοδών καθηγητών τους. Σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφέρουν τον προσωπικό τους λόγο και να συνομιλήσουν ποιητικά με συνομηλίκους τους.

Παράλληλα με την ανάγνωση ποιημάτων, η ομάδα παρουσίασε δύο μουσικά κομμάτια, καθώς και ένα μελοποιημένο ποίημα, το οποίο συνέγραψε ο μαθητής της Α’ Λυκείου Βάιος Κουκουλέτσος και μελοποίησε ο ίδιος, με τη συνδρομή του συμμαθητή του Αναστάση Τσιακμάκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Εξάλλου, στο φετινό μας Λογοτεχνικό Εργαστήρι, το οποίο συντονίζει η γράφουσα Γεωργία Κολοβελώνη και στο οποίο συμμετέχουν η φιλόλογος Αλεξάνδρα Χιώτη και ο καθηγητής μουσικής Ιωάννης Μπέης, αποπειραθήκαμε μια σύζευξη ποίησης και μουσικής –εξ’ ου και το θέμα του «Λογοτεχνικό Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής: Η ποίηση συναντά τη μουσική».

Η συμμετοχή στο ποιητικό συμπόσιο ήταν αναμφίβολα μια ευχάριστη και ωφέλιμη εμπειρία, καθώς τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρέχουν στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, αποκομίζοντας παράλληλα πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη.

Η συντονίστρια

Γεωργία Κολοβελώνη, Φιλόλογος, M.Ed., MA.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης