"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Το νου μας …

lafarm

Σχετικά άρθρα

astegos

Zωή Χατζηθωμά : Αναμφίβολα και με πείσμα θέλουμε όλοι να μείνουμε στην Ευρώπη, νομίζω ότι κανείς μας δεν το αμφισβητεί αυτό. Στην Ευρώπη ασφαλώς της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των λαών και της αξιοπρέπειας αυτών.

Και την Ευρώπη της παιδείας, της υγείας και των ίσων ευκαιριών. Ούτε θεωρώ περισσότερο ”πατριώτη” εκείνον που βγαίνει στις πλατείες και βροντοφωνάζει ότι μένει στην Ευρώπη. Γιατί οι υπόλοιποι πού μένουν, ή πού θέλουν να μείνουν; Στην Αφρική; Υπάρχουν σαφώς και κάποιοι που προτιμούν να δουν τη χώρα τους να καταρρέει, για να ”δικαιωθούν” και οδηγούν τη χώρα σε παραφροσύνη.

Εντάξει, δε θα μετρήσουμε τώρα το μέγεθος του πατριωτισμού μας, είναι παιδαριώδες και αστείο, ούτε θα παραφρονήσουμε ομαδικά. Καλή και άγια η Ευρώπη, αλλά να κοιτάμε και λίγο τα δικά μας, το σπίτι μας την Ελλάδα.

Να σκύψει επιτέλους η πολιτεία πάνω στους πολίτες. Γιατί εκτός από εκείνους που κάνουν θόρυβο, υπάρχουν και αυτοί που τρέμουν για την Ελλάδα και για το αύριο των παιδιών της, μακριά από ”δικούς μας και δικούς σας” και αγωνίζονται όρθιοι και με πείσμα να έχει συνέχεια.

Αυτοί οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι ζουν μέσα στην κοινωνία που μαστίζεται και έχει εξαθλιωθεί τα τελευταία χρόνια. Δε βρίσκονται σε αποστειρωμένα τεχνοκρατικά γραφεία, ούτε έχουν θωρακισμένες ζωές από κάθε κακό, ενώ θεωρούν… σθεναρή αντίσταση και αγώνα τα χαριτωμένα status στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
krisi
Οι άνθρωποι του μεροκάματου βλέπουν τα σχολεία το χειμώνα χωρίς θέρμανση, το κομμένο ηλεκτρικό οικογενειών, τα ροζιασμένα γέρικα χέρια και την αγωνία των παππούδων μας για τη μικρή τους σύνταξη αλλά και τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν λόγω τραγικών ελλείψεων. Ξέρει κανείς από τους κυρίους με τα πανάκριβα κοστούμια τι σημαίνει να μαζεύει ο ηλικιωμένος όλα τα κέρματα, για να πάρει ψωμί το μεσημέρι; Και η μάνα να μην έχει να βάλει κάτι, για να φάει το παιδί της στο σχολείο; Αξία και εμπειρία ανεκτίμητη, ε; Σε δυναμώνει! Ντροπή για τον άνθρωπο, ντροπή για όλους, μιλάμε για ψυχές και όχι για αριθμούς και νούμερα, δεν είμαστε νούμερα, φτάνει ο εμπαιγμός! Θέλουμε να ζήσουμε και δεν αντέχουμε άλλο!

Για ποια Ευρώπη και για ποια Ελλάδα μας λέτε διχάζοντας τεχνηέντως και ύπουλα το λαό; Με ανθρώπους έχετε να κάνετε, εκεί βρίσκεται η ουσία. Ξυπνήστε, γιατί καλά τα συνθήματα, αλλά ο λαός δεν αντέχει άλλο! Και πάψτε να περιφέρεστε από γραφείο σε γραφείο και από χώρα σε χώρα με γελοία χαμογελάκια και χτυπήματα στην πλάτη.

Οι περισσότεροι το ίδιο κάνετε χρόνια τώρα και ανήκετε σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Και όσοι είστε στην εξουσία και όσοι περάσατε από αυτή στο παρελθόν και αφήσατε στάχτη. Κουράζετε και κυρίως εξοργίζετε, όσο αδιαφορείτε και δεν εννοείτε να δώσετε λύσεις. Φτάνει, δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει.
Οι Έλληνες γέννησαν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και οι ίδιοι θα τις επιβάλλουν, γιατί έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε την ιστορία της χώρας μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας!

Φτάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης