"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Το πολυπόθητο «κέντρο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι συζητήσεις και οι διεργασίες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εντείνονται ενόψει και εκλογικής χρονιάς. Πάντως, ένας που κινείται σταθερά με στόχο το κεντρώο χώρο είναι ο Μικέλης Χατζηγάκης.

Με πραότητα και μετριοπάθεια ισορροπεί μεταξύ της παραδοσιακής και της φιλελεύθερης δεξιάς με στόχο πάντα την κεντρώα βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι το πιο κεντρώο και αστικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι μπορεί να εκφραστεί από το νέο πολιτικό είναι από τα στοιχεία που του επιτρέπουν να προσδοκεί σε μια μελλοντική είσοδό του στη βουλή.

Άλλωστε, το Χατζηγακέικο πάντοτε φημιζόταν για την μετριοπαθή πολιτική του στάση και την στόχευσή στον μεσαίο χώρο με έμφαση στους κοινωνικά αδύναμους. Χωρίς ακρότητες στις απόψεις του, με σύνεση και ψυχραιμία, επιζητούσε -και πολλές φορές κατάφερνε- να συνδυάζει τα αιτήματα ποικίλων κοινωνικών ομάδων.

Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με την πολιτική συμπεριφορά, τις αξίες του νεαρού πολιτικού αλλά και την δίψα της κοινωνίας για ανανέωση δημιουργούν το κατάλληλο μείγμα χαρακτηριστικών που μπορεί να εκφράσει το πολυπόθητο κεντρώο χώρο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον τελευταίο καιρό -και παρά τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς- οι συναντήσεις του Χατζηγάκη με κεντρώους πληθαίνουν, αυξάνοντας το πολιτικό κεφάλαιο του στο χώρο αυτό, και αποδεικνύοντας ότι οι ιδεολογικές διαφορές γεφυρώνονται και τα πρόσωπα πάντα παίζουν ρόλο.

Ίδωμεν….

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ Μικέλη
    Δεν αρκεί μόνο η στροφή προς τον κεντρώο χώρο αλλά για να βελτιωθεί η ευημερία των πολιτών το σύστημα διακυβέρνησης απαιτεί και αρκετή δόση σοσιαλδημοκρατίας, για σκεφθείτε την περίοδο που διανύουμε να μην ήταν οι φορείς της υγείας υπό κρατικό έλεγχο.
    Το αόρατο χέρι του Adam Smith θα καθυστερούσε πολύ να φέρει την ισορροπία από το χάος που θα είχε δημιουργηθεί.
    Άλλωστε το Χατζηγακέϊκο είναι μια από τις πιο παλιές πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα και είχε τις αρχικές του ρίζες στη φιλελεύθερη παράταξη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Το πρόβλημα όμως είναι τι θα κάνετε με τα ακροδεξιά βαρίδια, εννοείται τι εννοώ …..Πλεύρη, Βορίδη, Γεωργιάδη κλπ.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης