"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Το πρώτο Πτυχίο Κλασικών Κρουστών στο Νομό Τρικάλων – «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

KASIOLA 1

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων οι Πτυχιακές Εξετάσεις Κλασικών Κρουστών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.) με αριθμό απόφασης 135101/3849/1876/1294/26-06-15 και αποτελείτο από τους:
1. Κασιώλα Αναστασία, Καλ/χνική Δ/ντρια του Ωδείου και Πρόεδρο της επιτροπής,
2. Βίττη Δημήτριο, Κορυφαίο Α΄ στα Τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Κ.Ο.Θ.,
3. Χανή Κωνσταντίνο, Κορυφαίο στα Κρουστά στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Κ.Ο.Θ.,
4. Μακρυγιάννη Ιωάννη, Καθηγητή Κλασικών Κρουστών,
5. Ρέντη Σταύρο, Καθηγητή Κλασικών Κρουστών.
6. Ως εκπρόσωπος του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ορίστηκε ο κ. Α. Κωτούλας.
Η σπουδάστρια του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Αργυρίου Ζωή του Ελευθερίου (τάξη καθηγητού κ. Σ. Ρέντη), έλαβε Πτυχίο Κλασικών Κρουστών με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση.
KASIOLA 2
Η επιτυχούσα ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σε έργα των A. Khachaturian, L. v. Beethoven, E. Carter, D. Paliev, S. Fink, M. Glentworth, A. Gomez, Α. Καλογερά, H. Tomasi, για Βιμπράφωνο, Μαρίμπα, Ξυλόφωνο, Τυμπάνια Συμφωνικής Ορχήστρας, Ταμπούρο και σετ Κρουστών (Γκονγκ, Κύμβαλα, Ταμπουρίνο, Γούντμπλοκ, Τρίγωνο κ.α.), αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιτροπής και ακροατηρίου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Σύμκο.
KASIOLA 3
Η εξεταστική επιτροπή ενθουσιασμένη τόνισε ότι χρόνια έχει να παραστεί σε πτυχιακές εξετάσεις τόσο άρτια προετοιμασμένες σε εκπαιδευτικό, οργανωτικό, υλικοτεχνικό και υποστηρικτικό επίπεδο από τη διεύθυνση και τους υπεύθυνους του Ωδείου. Εντυπωσιάστηκε από την ωριμότητα και σοβαρότητα του ακροατηρίου, αποτελούμενο κυρίως από σπουδαστές του Ωδείου, καθώς και από το ομαδικό και συνεργασιακό πνεύμα που τους διέκρινε, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Ωδείων της επικράτειας, και απέδωσε τα εύσημα στη διεύθυνση του Ωδείου.
Όσον αφορά στην παρουσία, ερμηνεία και εκτέλεση της εξεταζόμενης σπουδάστριας, η εξεταστική επιτροπή δήλωσε συγκινημένη, ενθουσιασμένη και τυχερή, που έλαβε μέρος σε μία διαδικασία, η οποία -πέραν του άρτιου της διεκπεραίωσής της- μουσικά, καλλιτεχνικά και αισθητικά ήταν ό,τι καλύτερο έχει παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, συγχαίροντας για μια ακόμη φορά την επιτυχούσα σπουδάστρια που αρίστευσε, τον ειδικό καθηγητή, τη δ/ντρια μουσικών σπουδών και τη διεύθυνση του Ωδείου.
Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν για την εξεταστική επιτροπή μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από την πόλη των Τρικάλων. Το «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» είναι το μοναδικό Ωδείο στο Νομό Τρικάλων, κι από τα λίγα στην Ελλάδα, που διαθέτει -εδώ και πολλά χρόνια-οργανωμένο Τμήμα Κλασικών Κρουστών. Προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν διάθεσης όλων των κρουστών οργάνων για την εκπαίδευση και μελέτη των σπουδαστών του, οι οποίοι παρουσιάζουν αξιοσημείωτο επίπεδο μουσικών γνώσεων και επαγγελματισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από τις επιτυχίες τους, τις συμμετοχές και διακρίσεις τους σε υψηλού επιπέδου διαγωνισμούς (όπως του Yamaha Music Foundation of Europe), την άμεση εισαγωγή τους στην εν λόγω ειδικότητα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών κ.ά. Το Τμήμα Κλασικών και Μοντέρνων Κρουστών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» ιδρύθηκε από τη διευθύντρια κ. Αναστασία Κασιώλα, στα πλαίσια υλοποίησης του οράματός της για την αναβάθμιση της Μουσικής Παιδείας στην πόλη των Τρικάλων. Στην επιτυχημένη εξέλιξη του τμήματος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμβολή της δ/ντριας Μουσικών Σπουδών του Ωδείου, κ. Μαρκέλλας Τσούβα-Κασιώλα, και η εξαιρετική διδασκαλία όλων των καθηγητών του από τη στιγμή της δημιουργίας του.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης