"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Το τεστ της μπανιέρας και τα ντόπια πολιτικά ψώνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη δεξίωση στο παλάτι τη πρωτοχρονιά του 1956,οι δημοσιογράφοι των Αθηνών,ρώτησαν τον βασιλέα Παύλο Α`,με ποιο κριτήριο είχε επιλέξει στις 5 Οκτωβρίου τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για πρωθυπουργό ,αντί των επικρατέστερων Στέφανου Στεφανόπουλου και Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο άναξ θέλοντας να διασκεδάσει μάλλον τις υποψίες τους,περί ανάμειξης του ξένου παράγοντα στην απόφαση του,είπε στους έκπληκτους συνομιλητές του,ότι επέβαλε τους τρεις υποψηφίους στο τεστ της μπανιέρας.

Τους πήγε καθένα χωριστά στο λουτρό του,δείχνοντας τους την γεμάτη μπανιέρα και δίδοντας τους ένα κουτάλι,μια κούπα και μια καραβάνα,τους ερώτησε με ποιο από τα τρία,θα αδειάσει η μπανιέρα πιο γρήγορα.

Μόνο ο Καραμανλής σκέφτηκε να τραβήξει την τάπα,τους απάντησε με σαρδόνιο χαμόγελο,ο σαφώς δικαιωμένος από τις εξελίξεις αργότερα ανώτατος άρχων.

Βέβαια ποτέ ουδείς δεν τόλμησε να ζητήσει διευκρινήσεις από τον ίδιο,την Φρειδερίκη η τον διάδοχο Κωνσταντίνο Β`,αν η παραπάνω ιστορία ήταν πραγματική η αστείο.

Στα καθ`ημάς σήμερα,ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας αναλογιστούμε πόσοι από τους γραφικούς που πολιτικολογούν στο τόπο μας,θα μπορούσαν να κυβερνήσουν έστω και για μια ημέρα περίπτερο.

Δεξιός Ψάλτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης