"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Το… τρις εξαμαρτείν του Σύριζα Τρικάλων – Οι φυλές , οι αμαρτίες και οι πληγές της αποκάλυψης ….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας 25μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στα Τρίκαλα.

Η TrikkiPress πάντα στρατευμένη στην αναζήτηση της αλήθειας, μετά από πολυήμερη έρευνα και με διασταυρώσεις γεγονότων και απόψεων από ανεξάρτητες και αντικειμενικές πηγές, σας παρουσιάζει σήμερα τις ομάδες και τις φράξιες που επικρατούν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η κυρίαρχη ομάδα που επικρατεί σήμερα είναι η συμμαχία που έχει σχηματισθεί από τον Γραμματέα Στ. Νταούλα και τον Αναπληρωτή του Χρ. Μπάτζιο με την ομάδα της πρώην Βουλευτού κ. Δριτσέλη, υπό την καθοδήγηση του πεθερού της Γιάννη Σίμου. Η επικράτησή της οφείλεται κυρίως στην πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Αποτέλεσμα εικόνας για δριτσελη

Η ομάδα αυτή κατηγορείται από τους εσωκομματικούς της αντιπάλους ότι έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας εντός του κόμματος, απεμπολώντας την ανεξαρτησία και την δεοντολογία που πρέπει να διέπει την ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής και απροκάλυπτα αποτελεί προσωπικό εκλογικό μηχανισμό .

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης σιμος

Με την κυρίαρχη ομάδα της Γραμματείας της Ν.Ε. έχει συνταχθεί και ο πρώην βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης, λόγω των ομολογουμένων κακών σχέσεων που διατηρεί με τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο με αμφίβολα όμως αποτελέσματα κατά πόσο τον έχει ωφελήσει ή τον έχει ζημιώσει αυτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για σιμορελης παπαδοπουλος

Ο Βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος έχοντας την δεύτερη μεγαλύτερη επιρροή εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μπορεί μεν να μην έχει την ισχύ της κυρίαρχης ομάδας, έχει όμως τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους στην τρικαλινή κοινωνία, ως παλιός γιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων και ως παλιός υποψήφιος Νομάρχης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού απέναντι στον Βλαχογιάννη.

Αποτέλεσμα εικόνας για σακης παπαδοπουλος

Ο Σάκης Παπαδόπουλος κατηγορείται από την κυρίαρχη ομάδα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπλέει με τους 53 και δεν ομνύει στο όνομα των Προεδρικών (Παππάς, Σπίρτζης, Πολάκης, κλπ.). Προεκλογικά θυμούνται κάποιοι τον πεθερό παράγοντα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγεί στην ομήγυρη ότι «ο Σάκης είναι με τους 53, δεν είναι με τον Τσίπρα» με προφανή σκοπό την περισυλλογή ψήφων για το συγγενικό του πρόσωπο, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη δημοτικότητα του Α. Τσίπρα.

Πρόσωπα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν να λένε για την απουσία ενημέρωσης του Σάκη Παπαδόπουλου από την  Γραμματεία της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, ακόμη και από πρόσωπο που ο ίδιος διόρισε στο γραφείο του μετά από πιέσεις της κυρίαρχης ομάδας. 

Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Παπαδόπουλος κατηγορείται από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους για την στήριξη που προσέφερε προς τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο οποίος είχε αυτονομηθεί αρκετά νωρίς από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούσε προσωπικό μηχανισμό στο Νοσοκομείο.

Επίσης κατηγορείται ότι έχει σπάσει το εμπάργκο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προς τον «Ράδιο Ζυγό» όπου εμφανίσθηκε αρκετές φορές, σε αντίθεση με την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται συνήθως με Χρ. Μπάτζιο στην πρωινή ζώνη της «Ραδιοφωνικής Λέσχης» στην εκπομπή της κ. Σωτηρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για παρθενης

Η ομάδα Παρθένη, η οποία έχει και τις μεγαλύτερες αντιπάθειες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την πιο συμπαγή και προσωπική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Τον βασικό της κορμό αποτελεί η ομάδα του “Μένουμε Τρίκαλα” (Κεμανίδης, Πασχαλίδης, Χελιδώνης) και η ομάδα του Νοσοκομείου .

Σημειωτέον ότι η ομάδα του Νοσοκομείου, προερχόμενη από τα παλιά κόμματα εξουσίας, προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον διορισμό του ως Διοικητή και μάλιστα η ομάδα έως τότε αντιπολιτεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκαλούσαν ως μία ολιγόχρονη παρένθεση. 

Έχοντας τις πλάτες του τέως Διοικητή κατόρθωσε η ομάδα αυτή, δεμένη και σφυρηλατημένη από το παρελθόν στα πολιτικά πράγματα του Νοσοκομείου και έδιωξε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Νοσοκομείου οδηγώντας τα στην απογοήτευση και σε πλήρη παραίτηση.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της ομάδας αυτής κατηγορείται από τους αντιπάλους του για το bullying που υπέστη, η σημερινή πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων Ματίνα Κούκια, γεγονός που αναγκαστικά την οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα για το γεγονός αυτό μεγάλη ευθύνη έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η Γραμματεία του, αφού την άφησε απροστάτευτη και δεν την στήριξε καθόλου στις λοιδορίες και στις ψυχολογικές επιθέσεις που δέχονταν από το παλιό σύστημα εξουσίας του Νοσοκομείου! 

 Ο ίδιος ο επικεφαλής της ομάδας κατηγορεί την Ν.Ε. ότι δεν πρόβαλλε το έργο που συντελέστηκε στο Νοσοκομείο επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η  Ν.Ε.  του καταμαρτυρεί ότι ως άλλος «ρίψασπις» εγκατέλειψε την Διοίκηση του Νοσοκομείου την επομένη της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και έτρεξε να προλάβει να διορισθεί αστραπιαία από τον κ. Πολάκη σε θέση ιατρού του ΕΣΥ, πριν ανέλθει η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας.

Επίσης στα αρνητικά του καταμαρτυρείται το γεγονός ότι, παρόλο που ευεργετήθηκε από τον Σάκη Παπαδόπουλο στο διορισμό του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και σε όλη την πορεία του στο Νοσοκομείο Τρικάλων, σε αντιδιαστολή με τους άλλους βουλευτές Τρικάλων που υποστήριζαν άλλο υποψήφιο για την Διοίκηση του Νοσοκομείου και δεν τον είχαν σε υπόληψη, στο τέλος καταφέρθηκε και κατά του ευεργέτη του, για το γεγονός ότι προεκλογικά δεν τον μετέθεσε ο Σάκης Παπαδόπουλος στα Τρίκαλα από το Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας που είχε διορισθεί λίγες μέρες πριν!

Προσπάθειες για την συγκρότηση μίας συνεργασίας ανεξάρτητων και ανέντακτων προσώπων γίνεται από τον γνωστό παραγωγό μανιταριών και Οικονομολόγο, πρώην Δημοτικό σύμβουλο επί δημαρχίας Τριγώνη και πρώην Αντιπρόεδρο του «Μένουμε Τρίκαλα», Χρήστο Μπουλογεώργο, με ασυμβίβαστη πολιτική δράση από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην οποία και συμμετείχε.

Στόχος του κ. Χρ. Μπουλογεώργου είναι η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του τοπικού κόμματος και η εξαφάνιση των μηχανισμών που διέπουν την λειτουργία της σημερινής Γραμματείας της Ν.Ε., η οποία, όπως της καταμαρτυρείται, έχει καταστεί υπάλληλος συγκεκριμένων επιδιώξεων ορισμένων ομάδων και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.     

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η περίπτωση του υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Σάκη Ξάφου, ο οποίος επιδιώκοντας να προσπορισθεί όσο το δυνατόν τα μέγιστα οφέλη, συνεργάζεται με αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων και με την ομάδα Παρθένη.

Αποστασιοποιημένοι από τα κομματικά δρώμενα εμφανίζονται και στελέχη που υπηρέτησαν με αξιόλογο έργο, από θέσεις ευθύνης, την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην Πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Π. Ραχιώτης, οι πρώην Αντιπρόεδροι του Νοσοκομείου Τρικάλων Δ. Πεταράκης και Θ. Στάλιας, μέλη Δ.Σ. κλπ., τα οποία δεν τύγχαναν στήριξης από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλούνταν ούτε καν σε εκδηλώσεις που οργανώνονταν κατά τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών κατά την εποχή της θητείας τους.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, και που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τις παραδοσιακά μόνιμες συγκρούσεις των στελεχών και των τζακιών της ΝΔ, δεν είναι να απορεί κανείς για την εκλογική στασιμότητα που παρατηρείται εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Τη στιγμή μάλιστα που η επικράτηση του φραξιονισμού, η μετριοκρατία που επικρατεί και οι προσωπικές αψιμαχίες με δήθεν πολιτικό υπόβαθρο, που υποκρύπτει την πραγματική διαμάχη που γίνεται για τον έλεγχο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αποθαρρύνουν όλα τα σοβαρά στοιχεία να ασχοληθούν με τα τοπικά  πολιτικά δρώμενα.  

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η “ΟΜΆΔΑ” ΠΑΡΘΈΝΗ! Η ΜΌΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΟΜΆΔΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΊΚΑΛΑ ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΆ ΠΗΔΗΜΑΤΆΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΆΜΕ ΔΕΞΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΑΣ……

  2. Σε Eπιχείρηση commantos έχει εξελιχθεί η Τοπική Οργάνωση στα Τρίκαλα.
    Πήραν franchise το Syriza, 3-4 συνεταιράκια, προσπάθησαν να εξαπατήσουν το κοινό,
    πουλώντας τους όνειρα και ελπίδες, χρησιμοποιώντας τη ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που οι πελάτες κατάλαβαν τις ορέξεις τους, όχι μόνο, τους γύρισαν τη πλάτη
    αλλά αρνούνται ακόμη και κάθε αριστερό ιδεολόγημα που συγκαταλέγουν στη πραμάτεια τους.
    Οι υπεύθυνοι σύμβουλοι που ορίστηκαν από τα κεντρικά της εταιρείας, γνωρίζουν πολύ καλά
    ότι το μαγαζί χρεωκόπησε και παρ’ όλα αυτά τους αφήνουν να σέρνουν στη κατρακύλα μαζί με τη τοπική και ολόκληρη την αλυσίδα της επιχείρησης.

  3. εΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΗΜΌΣΙΕς ΘΕΣΕΙς ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΞΕΦΤΊΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.
    ΟΛΟΣ Ο ΤΟΠΙΚΟς ΜΗΧΑΝΙΣΜΟς ΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥς
    . ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥς ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Η ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    4-0 ΘΑ ΤΟΥς ΠΑΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ τΡΙΚΑΛΑ

  4. Τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εσωκομματική λειτουργία την οργανωτική διάταξη και τις ίντριγκες στον ΣΎ.ΡΙ.ΖΑ φαίνονται απίστευτα στους δημοκρατικούς πολίτες . Είναι όμως τώρα η ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι για τον αντιδημοκρατικό και παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας τού.ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,την προσωπική στρατηγική και τακτική, τον απύθμενο αριβισμό των στελεχών του..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης