"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το Υπερταμείο ζητάει πάλι όλα τα μνημεία – ανάμεσα τους το Ασκληπιείο και το Βυζαντινό κάστρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πολιτικό θρίλερ της μεταβίβασης αρχαιoλογικών χώρων και μνημείων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και ανάμεσά τους βρίσκονται  το Βυζαντινό Κάστρο και το αρχαίο Ασκληπιείο στα Τρίκαλα .

Βλέποντας την πιθανότητα να βρεθεί ενώπιον του κινδύνου ακύρωσης της μεταβίβασης των ακινήτων του Δημοσίου, το Υπερταμείο κατέθεσε παρέμβαση στο ΣτΕ .

«Είναι επικίνδυνο αυτό που συνέβη. Αποκαλύπτεται ότι θέλουν και τα 10.119 ακίνητα να παραμείνουν στην κυριότητα και δική τους διαχείριση. Είναι ανένδοτοι σε αυτό» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων, Στ. Μαρκέτου, η οποία εκτιμά ότι η αιφνιδιαστική παρέμβαση του Υπερταμείου είναι γραμμή των θεσμών, «αφού τους τα είχαν υποσχεθεί αυτά τα ακίνητα».

Τι άλλο διαβάζει κανείς πίσω από την παρέμβαση του Υπερταμείου, που αναμασάει φράσεις και επιχειρήματα από τις ανακοινώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου; «Αφενός ότι το Υπερταμείο αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την αρχική κατάρτιση της λίστας, αφετέρου ότι επιμένει, κρατώντας σκληρή γραμμή και δίνοντας ερείσματα στις κωλυσιεργίες του υπουργού Οικονομικών, πως η μεταφορά όλων ανεξαιρέτως των 10.119 μνημείων είναι νόμιμη και “εξυπηρετεί τους σκοπούς του”» τονίζει στο «Εθνος» μέλος της Ενωσης του Συλλόγου Αρχαιολόγων, προσθέτοντας ότι «θεσμοί και ΕΕΣΥΠ θέλουν να κερδίσουν όσα μπορούν από τα 2.329 μνημεία που ζήτησε αρχικά ρητά από τον κ. Τσακαλώτο η κυρία Ζορμπά να εξαιρεθούν από τη λίστα. Είναι πιθανόν το ΥΠΟΙΚ να ζητήσει αναβολή στην εκδίκαση. Επιδιώκουν επίσης να μείνει στον αέρα το θέμα “διαχείριση”, που είναι και το μεγάλο διακύβευμα στη σημερινή διαμάχη. Δεν διευκρινίζεται αν η εξαίρεση των ΚΑΕΚ θα αφορά και τη διαχείριση των μνημείων και πολιτιστικών κτιρίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης