"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Το «φορτίο – μυστήριο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το μέγεθος και η μορφή της έκρηξης που προκάλεσε την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, είχε προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το βίντεο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega , το εύρος και τα χαρακτηριστικά της πύρινης λαίλαπας που τύλιξε τα βαγόνια στις φλόγες αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις θερμοκρασίες, δεν εξηγούνται από τις έως τώρα προσέγγισης των ειδικών.

Η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, σιωπά προκλητικά. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ακόμα και των στελεχών της πυροσβεστικής, η έκρηξη και οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν από τους βασικούς λόγους που είχαμε τέτοιον αριθμό νεκρών, πολλοί εκ των οποίων κυριολεκτικά «εξαϋλώθηκαν». Προκαλεί λοιπόν αλγεινή εντύπωση και εντείνει τα ερωτήματα η σιωπή της κυβέρνησης και η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ανακοίνωσης για το τι ακριβώς μετέφερε το βαγόνι – μυστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ακόμα και σχετικό ερώτημα που έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο, ακόμα και σήμερα δεν έχει απαντηθεί!

Το ρεπορτάζ λοιπόν εστιάζει στο πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο φαίνεται ότι ήταν άδειο. Για την ακρίβεια, αυτό που έχει απομείνει, είναι μόνο η πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον ειδικό που έκανε την ανάλυση, η συγκεκριμένη έκρηξη δεν δικαιολογείται ούτε από τα λάδια, ούτε από φιάλες υγραερίου, ούτε από τους μετασχηματιστές ή τα υγρά φρένων. Δικαιολογείται μόνο εάν προκλήθηκε από «αέριο καύσιμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης