"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το χάσατε το παιγνίδι σύντροφοι, από τα αποδυτήρια…

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Συνέδριο θα έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου. Και ενώ ήταν μόνιμη απαίτηση η διοργάνωση ανοικτού ιδρυτικού συνεδρίου όλων όσων ενδιαφέρονται για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου, οι ινστρούχτορες της κεντροαριστεράς πρωτοτύπησαν πάλι και  αποφάσισαν τελικά και με πανηγυρικό τρόπο κατά τους αποφασίζοντες, να διεξαχθεί Συντακτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό και προγραμματικό ενώ στόχος του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της οργανωτικής λειτουργίας της.

Οποιαδήποτε προσπάθεια λοιπόν για ίδρυση νέου φορέα μετατίθεται στο απώτερο μέλλον ή καλύτερα πάει στις καλένδες των συστημικών ανακλαστικών αυτοσυντήρησης που αναδεικνύονται από φοβικές και περιχαρακωμένες ηγεσίες.

Η δεύτερη μεγάλη πρωτοτυπία και ταυτόχρονα βαθιά απογοήτευση ιδίως για τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την δημοκρατική τους επιλογή να υποστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο 2015 όταν το κόμμα καθυβρίζονταν, παρέπαιε και κινδύνευε να μην εισέρθει στη Βουλή, είναι η σύνθεση του συνεδρίου η οποία θα είναι ολιγομελής ( 3000 άνθρωποι), ελεγχόμενη και κατά 50% διορισμένη.

Τι σημαίνει αυτό; Ούτε δεκαπέντε σύνεδροι εκλεγμένοι ανά νομό για  όλα τα κόμματα -συνιστώσες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ούτε το όνομα δεν δικαιολογούμε.

Έχω γράψει και άλλη φορά ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι μικρότερο των περιστάσεων και ο ηρωισμός του περιορίζεται στον αγώνα για την περιφρούρηση των κεκτημένων τους, όσο και αν αυτό ακούγεται ποπουλίστικο. Και ας μου πει κάποιος ότι σκέφτονται το μέλλον της πατρίδας χωρίς να έχουν διαφυλάξει ένα ρόλο για τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους.

Δυστυχώς για  άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική στην Ελλάδα είναι ένα κλειστό κλαμπ ματαιόδοξων αρχηγίσκων με τις αυλές τους και τις μικροεξουσίες τους που κολακεύουν το  υπερμέγεθες εγώ τους και ικανοποιούν τις ναρκισσιστικές τους διαθέσεις. Η «πετριά» τους να κυβερνήσουν τη χώρα, το κόμμα, τον δήμο, το σύλλογο, την οργάνωση, το σωματείο και να μας σώσουν μου είναι ασύλληπτη και  με ξεπερνάει.

Έτσι λοιπόν η ΔΗ.ΣΥ. κάνοντας τις επιλογές της προχωράει με ένα κλειστό κονκλάβιο, σε ένα ξεπερασμένο κομματικό σύστημα, μουσειακού επιπέδου, για να μη μιλήσω για σκελετούς από το χρονοντούλαπο της ιστορίας αρνούμενη να ακούσει τα κελεύσματα της κοινωνίας.

Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί παραμένουν δημοσκοπικά στάσιμοι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί και γιγαντώνεται ο Μητσοτάκης.Το χάσατε το παιγνίδι σύντροφοι, από τα αποδυτήρια…

Υ.Σ. Κουραστήκαμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα, ας παλέψουμε για τα οράματά μας.     

Κωνσταντίνος Αντ. Κρεμμύδας  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης