"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Το ”Βαρούσι” με τη Λέλα Κατεχάκη στο Ράδιο Ζυγός

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Βαρούσι Τρικάλων, από την Τουρκοκρατία ως τις μέρες μας, μέσα από μνήμες, μαρτυρίες (Βαρουσιωτών και περιηγητών), αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον ιστορικό-παραδοσιακό οικισμό”, αυτό είναι το θέμα της εκπομπής “Όλος ο κόσμος μια σκηνή”, αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 1-2 το μεσημέρι, στο Ράδιο Ζυγός fm 100.
Το Βαρούσι, χτισμένο κάτω από το Βυζαντινό κάστρο – η οχύρωση του οποίου εδράζεται σε τμήματα της ακρόπολης της αρχαίας Τρίκκης – υπήρξε ο πρώτος οικισμός των Τρικάλων εκτός των τειχών του κάστρου. Ποια ήταν η απαρχή της γέννησης της παραδοσιακής συνοικίας και πώς συνδέει την πόλη με την μακραίωνη ιστορία της;
Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο Γιώργος Κλειδωνόπουλος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Βαρούσι” Τρικάλων και ο δημοσιογράφος Θύμιος Λώλης.
Στην δημοσιογραφική έρευνα, το μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές της εκπομπής, η Λέλα Κατεχάκη.
Στην ρύθμιση του ήχου, ο Κώστας Χρυσάνθης.
Οι φίλοι εκτός Θεσσαλίας, μπορούν να ακούσουν την εκπομπή μέσω ίντερνετ εδώ: http://www.zygos.fm/


Φωτογραφίες:
1. Στενάκι στο Βαρούσι (στο βάθος διακρίνονται μέρη των τειχών του Βυζαντινού κάστρου των Τρικάλων και το ρολόι, σήμα κατατεθέν της πόλης), σκίτσο του Δημήτρη Τσιγάρα
2. Αρχοντικό στο Βαρούσι, σκίτσο του Δημήτρη Τσιγάρα
Να υπογραμμίσω ότι και τα δυο σημεία που εικονίζονται στα σκίτσα, διατηρούνται ανέπαφα σήμερα, αναδεικνύοντας την εντελώς ξεχωριστή φυσιογνωμία του πρώτου οικισμού των Τρικάλων και μαρτυρώντας την σπουδαιότητα του οικισμού στην μετέπειτα ανάπτυξη της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης