"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Ιταλία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COMENIUS

lafarm

Σχετικά άρθρα

1 epal 2

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στη 4η και τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με τίτλο «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» (@ll together for environment) που πραγματοποιήθηκε στο Βιτέρμπο της Ιταλίας από 14 έως 19 Μαρτίου 2015.

Στο πρόγραμμα αυτό το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ήταν το συντονιστικό σχολείο και επίσης συμμετείχαν άλλα 3 σχολεία, το Istituto Istruzione Superiore F. Orioli από την Ιταλία που ήταν ο οικοδεσπότης της συνάντησης, το Zespol Szkol από την Πολωνία και το Escola Secundaria Antonio Damasio.
1 epal 1
Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος «@ll together for environment» είναι:
• Η ενημέρωση σε θέματα περιβαλλοντικού και οικολογικού ενδιαφέροντος.
• Ο εντοπισμός τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων και η σχέση τους με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
• Η ανάδειξη των προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες, η αναζήτηση λύσεων και ο σχεδιασμός των κατάλληλων δράσεων.
• Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.
• Η βελτίωση των γλωσσικών ικανοτήτων μαθητών και καθηγητών.
• Η γνωριμία του πολιτισμού αλλά και της καθημερινής ζωής καθεμιάς από τις συμμετέχουσες χώρες.
• Η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συνείδησης.
1 epal 4
Στη συνάντηση της Ιταλίας συμμετείχαν 50 μαθητές και 14 καθηγητές από 4 χώρες. Οι ιταλοί μαθητές φιλοξένησαν τους μαθητές των άλλων χωρών στα σπίτια τους και τους έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ιταλικό τρόπο ζωής.

Στα πλαίσια της συνάντησης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, τις εργασίες που έκαναν κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος.
Επίσης, οι Ιταλοί καθηγητές οργάνωσαν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν επισκέψεις στον βοτανικό κήπο του πανεπιστημίου του Βιτέρμπο και στις διάσημες θερμές πηγές της περιοχής. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την εντυπωσιακή λίμνη Μπολσένα, την μεγαλύτερη ηφαιστειακής προέλευσης λίμνη σε ολόκληρη την Ευρώπη και ταξίδεψαν σε αυτήν με καραβάκι. Περιηγήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Βίκο και επισκέφτηκαν το μουσείο του Παλάτσο Φαρνέσε στην πόλη Καπραρόλα.

Σημαντικότατο κομμάτι του προγράμματος ήταν η οργανωμένη επίσκεψη στην Ρώμη που περιλάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα μνημεία της Αιώνιας Πόλης (Βατικανό, ναοί, πλατείες, Κολοσσαίο κ,α,)

Η συνάντηση αυτή έκλεισε την τελευταία βραδιά δείπνο που παρέθεσε σε μαθητές και καθηγητές η διεύθυνση του σχολείου F. Orioli, με φαγητά που μαγείρεψαν οι οικογένειες που φιλοξενούσαν τους μαθητές , μουσική και τραγούδια.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν στο πρόγραμμα οι μαθητές Κων/νος Βαρμπομπίτης, Γεώργιος Καραθάνος, Κων/νος Παπαρσένης, Φίλιππος Τσανεκλίδης και Γρηγόρης Μαυρομάτης οι καθηγητές Θεοφάνης Μαυρόπουλος και Χρήστος Ευσταθίου και ο Διευθυντής Νικόλαος Ντόγκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης