"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων στο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

6ο GEL

Η διεξαγωγή του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού φεστιβάλ ραδιόφωνου ήταν η αφορμή για μια διήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Το σχολείο μας, το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό «Καν’ το να ακουστεί», στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ ραδιόφωνου, με 2 ραδιοφωνικά μηνύματα από δύο διαφορετικές πενταμελής ομάδες, μία της πρώτης και μία της δευτέρας λυκείου. Το μήνυμα της ομάδας της πρώτης λυκείου είχε σχέση με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και της δευτέρας λυκείου ήταν σχετικό με το ρατσισμό.
Στο διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν συμμετοχή όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο European School Radio και να παρεβρεθούν στο φεστιβάλ. Στο διαγωνισμό υπήρξαν περίπου 170 συμμετοχές ενώ στο φεστιβάλ δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τα 40 σχολεία.
Το φεστιβάλ διεξήχθη στις 2-3 Απριλίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρωί της 3ης Απριλίου κάναμε την εγγραφή για να μας παραχωρηθεί το περίπτερο στο οποίο θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Έπειτα χωριστήκαμε σε ομάδες για να παρακολουθήσουμε διάφορα εργαστήρια, σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης (σύνταξη άρθρου, διεξαγωγή συνέντευξης, πραγματοποίηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, ξενάγηση σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό στούντιο και συμβουλές για την τεχνική κάλυψη μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής). Μετά τα εργαστήρια υπήρχε η συγκέντρωση όλων των σχολείων για τη βράβευση, αλλά και την ενημέρωση για τις δράσεις που διεξήχθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το βράδυ της ίδιας μέρας ήταν προγραμματισμένη μία συναυλία από συμμετέχοντες στο φεστιβάλ μαθητές.
Αν και το σχολείο μας δεν διακρίθηκε στο διαγωνισμό, η εκδρομή αυτή ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Μέσω της διοργάνωσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με σχολεία από όλη την Ελλάδα, να δεθούμε και εμείς οι ίδιοι σαν ομάδα, να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη Θεσσαλονίκη και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εικαστικό κέντρο και τον ζωγράφο κ. Προβίδα Λάμπρο για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που μας παρείχαν, υλική και πνευματική, για την κατασκευή της αφίσας μας, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις.
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα
Στραγάλη Ελπίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης