"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Τρία χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κορυφαίος Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο αγαπημένος Theo, έφυγε ξαφνικά, σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 2012.Στο γύρισμα της ταινίας του «Άλλη Θάλασσα». Στο κακό γύρισμα της στιγμής.
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ταινία. Τρεις εβδομάδες γυρισμάτων -μόνο. Όπως έλεγε ο Δημήτρης Πιατάς, ο μοναδικός ηθοποιός από τη διανομή της ταινίας, με τον οποίο ο Αγγελόπουλος πρόλαβε να γυρίσει μία ολοκληρωμένη σκηνή -δύο ημέρες μετά, ήρθε το μοιραίο- η Αλλη Θάλασσα» ήταν ένας νέος «Θίασος». Μόνο που αντί της Γκόλφως -που παιζόταν στον «Θίασο», στην «Αλλη Θάλασσα» παιζόταν η Οπερα της Πεντάρας…»

Άραγε, ποιές θα ήταν οι σκέψεις, οι προσδοκίες του, εάν ήταν κοντά μας; Τί θα έλεγε για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές;

Ο Αγγελόπουλος στοχαζόταν -τα είπε όλα στις ταινίες του, με τον πιο καίριο τρόπο- για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αριστερά, την εξουσία, την κρίση, τον Πολιτισμό, το μέλλον.

Η τελευταία του συνέντευξη στην Έλλη Στάη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του, είχε κάνει αίσθηση.

Τη φετινή, τρίτη επέτειο του θανάτου του, η οικογένεια προτίμησε να είναι διακριτική. Όπως είπε η γυναίκα της ζωής του Φοίβη Αγγελοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών «η οικογένεια μας σιωπά διακριτικά σε αυτή την επέτειο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης