"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρίκαλα: Αμεση η απειλή λουκέτου σε κοινωνικές δομές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμη φορά, εργαζόμενοι και ωφελούμενοι σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων, δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας λειτουργίας τους και προφανώς των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχειας που υλοποιούν.

Μετά από πέντε (!) χρονικές παρατάσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων παραμένουν σε εκκρεμότητα, αφού ούτε το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αποφανθεί για το μέλλον τους, ούτε φυσικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία συμπεριέλαβε στον σχεδιασμό της -μέσω δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος- μόνο τη διατήρηση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Σήμερα το πρωί, στο περιθώριο πανελλαδικής διαμαρτυρίας, εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με ωφελούμενους από αυτές, διαμαρτυρήθηκαν με πανό έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενώ σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη εξέφρασαν για πολλοστή φορά την αγωνία τους για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας των Δομών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον Σεπτέμβριο του 2014. Φωνή αγωνίας και από τους ωφελούμενους και δη αυτών που διαμένουν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, ζητώντας να μην κλείσουν οι Δομές οδηγώντας τους έτσι στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Να σημειωθεί ότι μοναδική δέσμευση για τη συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Εστιατορίου και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων προέρχεται από τον Δήμο Τρικκαίων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο σχεδιασμός.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης