"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Τρίκαλα για το Kύπελλο νίκησαν στην Σπάρτη 3-1

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί το πότε θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής να παραμένει άγνωστο, αλλά τα Τρίκαλα έδειξαν ότι είναι – σε μεγάλο βαθμό – έτοιμα. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου επικράτησε με 3-1 της… πρώην του, Σπάρτης, εκτός έδρας την Πέμπτη (21/9), ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η εμπειρία, αλλά και η πληρέστερη προετοιμασία έκαναν τη διαφορά, με τους Λάκωνες, πάντως, να παρουσιάζονται κατά διαστήματα ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν και να έχουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, συμπεριλαμβανομένου και ενός δοκαριού.
Μάλιστα, διαμαρτύρονται σε δύο φάσεις και για πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στη μία φάση στο χέρι του – πεσμένου πάντως – Κοτσώνη και έπειτα από λίγο για κράτημα και πτώση εντός περιοχής.
Μια καλή εικόνα σε γενικές γραμμές, αν αναλογιστεί κανείς την αβεβαιότητα που αντιμετώπισαν το καλοκαίρι και την «κουτσουρεμένη» προετοιμασία.
Οι Τρικαλινοί ευτύχησαν να προηγηθούν με το… καλημέρα με τον Τσίπρα, ισοφαρίστηκαν από τον Ράνο, αλλά το γκολ του Γκόλια που… εξιλεώθηκε για τα λάθη του και το πανέμορφο τέρμα του Σιαλμά τους έδωσαν τη νίκη.
Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του τελευταίου σκόρερ τους, που αποχώρησε υποβασταζόμενος και αναμένεται η εκτίμηση του ιατρικού τιμ.
Αν και επρόκειτο για το πρώτο επίσημο ματς τους, μόνο μουδιασμένα δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με τον Τσίπρα να ανοίγει… λογαριασμό μόλις στο 2ο λεπτό. Το γκολ έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους που απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις που η ακόμα σε φάση… γνωριμίας Σπάρτη τους έδινε συχνά.
Παρόλα αυτά, η ευκολία των πρώτων λεπτών μάλλον εφησύχασε τους παίκτες του Αντωνίου που σταδιακά έριξαν τον ρυθμό τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Η πίεσή τους άρχισε να αυξάνεται και επιβραβεύτηκε στο 37΄, με τη βοήθεια και του λάθους του Γκόλια και την ατυχία του Κοτσώνη. Βέβαια, όλα τα λεφτά ήταν η σέντρα ακριβείας του εξαιρετικού Μπαρέττα και καθοριστικό το «πέταγμα» του σκόρερ Ράνου.
Οι Λάκωνες πήραν αυτοπεποίθηση από το γκολ και είχαν την ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Μπαρέττας συνέχισε να βγάζει σέντρες – φαρμάκι από τα δεξιά, ο Γκόλιας έκανε άλλο ένα λάθος και λίγο έλειψε μία από αυτές να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά τελικά σταμάτησε στο δοκάρι.
Οι αλλαγές του Αντωνίου στην επανάληψη «φρέσκαραν» την ομάδα και σταδιακά γινόταν πιο εμφανής η μεγαλύτερη ετοιμότητα του ΑΟΤ. Ένα λάθος, αυτή τη φορά του Νιάρου, επέτρεψε στον Γκόλια να… ισορροπήσει τα δικά του και να δώσει ξανά προβάδισμα, γράφοντας και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ μετά την ασίστ στο πρώτο τέρμα λίγο μετά ο μισάωρο.
Καθοριστικός ήταν και ο Σιαλμάς που πέρασε αλλαγή και έκανε τη διαφορά. Ταχύτατος στις αντεπιθέσεις, νικήθηκε δύο φορές σε τετ α τετ, αλλά η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, αφού με γυριστό σουτ νίκησε εντυπωσιακά τον Γιακουμή για το τελικό 3-1 στο 87′.
Τα χαμόγελα, βέβαια, «πάγωσαν» όταν ο σκόρερ βρέθηκε έπειτα από λίγα λεπτά στο έδαφος σφαδάζοντας και υποχώρησε υποβασταζόμενος, με την ελπίδα να μην έχει κάτι σοβαρό…
Διαιτητής ήταν ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Δημήτριο Κυριο (Αρκαδίας) και Αθανάσιο Μπουρτζοβίτη (Κορινθίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Δημήτριος Γκοβέσης (Αρκαδίας).
Κίτρινες: 29′ Ζουλιώτης, 79′ Φουρτάδο – 56′ Τεγούσης
ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Μάγκας (67′ Τριανταφυλλάκος), Σάββα, Οικονομόπουλος, Τσιμόντζι, Μπαρέττας, Γουόρντεν, Μπέλλης, Ράνος (76′ Φουρτάδο).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Κοτσώνης, Γκόλιας, Πάνος, Τσιάρας (46′ Γιόκιτς), Τεγούσης, Μίλιεβιτς (82′ Τόμιτς), Καπός (60′ Σιαλμάς), Τσίπρας.

a-sports.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης