"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Τρίκαλα: Διασταύρωση – «καρμανιόλα» στο Ριζαριό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απίστευτο τροχαίο σήμερα το μεσημέρι στη διασταύρωση του Ριζαριού, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα με ένα από αυτά να εκτινάσσεται πάνω από 30 μέτρα από το αρχικό σημείο της σύγκρουσης.

Παρά την ύπαρξη φωτεινών σηματοδοτών στο σημείο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων, η διασταύρωση χαρακτηρίζεται δικαίως ως καρμανιόλα, όπως δείχνουν και τα στοιχεία των ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί, αφού ο δρόμος που οδηγεί από τα Τρίκαλα προς τη συνοικία Ριζαριού τέμνεται από τον περιφερειακό οδικό άξονα των εθνικών οδών Λαρίσης-Καρδίτσης-Πύλης, στον οποίο τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Τα δύο οχήματα κινούνταν το μεν πρώτο από Τρίκαλα προς Ριζαριό το δε, δεύτερο, από τη διασταύρωση Λαρίσης προς τη διασταύρωση Καρδίτσης, επί του περιφερειακού, με την αιτία του τροχαίου να οφείλεται σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ο οποίος δεν γίνεται αντιληπτός αρκετές φορές από τους διερχόμενους οδηγούς. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, με τους οδηγούς των δύο οχημάτων, μία γυναίκα και ένας άντρας, να είναι καλά στην υγεία τους, με τη γυναίκα όμως να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Το νέο τροχαίο στο συγκεκριμένα σημείο ενισχύει την πάγια θέση των κατοίκων του Ριζαριού αλλά και του νεοσύστατου Συλλόγου Νέων και Γονέων “Άγιος Γεώργιος” της περιοχής για την κατασκευή κόμβου στο σημείο, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μετακίνηση των οχημάτων και φυσικά να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα. Ζητούμενο, ωστόσο, για την υλοποίηση του έργου παραμένει η πρόθεση των εμπλεκόμενων φορέων της Αυτοδιοίκησης και φυσικά η χρηματοδότηση, με έναν πρώτο υπολογισμό να εκτιμά το κόστος -βάσει μελέτης-στις 105.000 ευρώ.
Τροχαίο Ριζαριό ΤρικάλωνΤροχαίο Ριζαριό ΤρικάλωνΤροχαίο Ριζαριό Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης