"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Εκατοντάδες χορωδοί θα τραγουδήσουν το έργο «Va, Pensiero» του Τζιουζέππε Βέρντι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα μοναδικό οπτικό και ακουστικό θέαμα θα προσφέρουν περίπου πεντακόσιοι χορωδοί από την όπερα Nabucco, το ερχόμενο Σάββατο, 13 Μαΐου, το βράδυ, καθώς θα τραγουδήσουν τον ύμνο του Ιταλού συνθέτη Giuseppe Verdi (1813-1901), «Va, Pensiero» στην κεντρική γέφυρα Ασκληπιού στην πόλη των Τρικάλων, υπό την διεύθυνση της διακεκριμένης Ιταλίδας μαέστρου, Antonella Barbarossa.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του χορωδιακού φεστιβάλ, TRIKALA CANTAT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, με μοναδικές πρωτοτυπίες και πλήθος χορωδιών από διάφορες πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και καθηγητής, Νίκος Ευθυμιάδης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου «Οι φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο.

Παράλληλα, θέλει να αναδείξει το φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου και του σώματος Εθελοντριών του Συλλόγου.

Μετά την κεντρική γέφυρα Ασκληπιού, οι χορωδίες θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η συναυλία.

Μία από τις φετινές πρωτοτυπίες είναι πως στο τέλος κάθε βραδιάς, όλες οι χορωδίες μαζί ή επιλεγμένα μέλη τους, ερμηνεύουν, εφόσον το επιθυμούν, ένα έργο Έλληνα ή ξένου συνθέτη σε πρώτη εκτέλεση, το οποίο διευθύνεται κάθε φορά από ένα μέλος της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης