"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Χρήστος Λάππας κλείστηκε στο γραφείο του εκείνο το πρωινό του Αυγούστου. Οι στιγμές ήταν κρίσιμες για την παράταξη του  στο  Δήμο Τρικκαίων .
Έπρεπε να διασφαλίσει την ενότητα και την ομαλή διαδοχή, εν όψει των επικείμενων Δημοτικών εκλογών του Μαίου.
Οι επιλογές πολλές και οι υποψήφιοι ακόμη πιο πολλοί . Όμως βαθιά μέσα του γνώριζε ότι δύο μπορούν να κτυπήσουν ανελέητα τον αντίπαλο . Ο κομισάριος του προοδευτικού χώρου ,Θανάσης Βαβύλης και ο κοσμοπολίτης αστός και Ευρωπαιστής κ.Τάσος Κατσιάνης.
Και στους  δύο έτρεχε το ίδιο  αίμα ,αλλά οι πολιτικές τους διαδρομές και ο τρόπος του πολιτεύεστε ,απείχαν παρασάγγες. Είχε απορρίψει κάθε σκέψη για τα άλλα μέλη της φαμίλιας ,τον γαμπρό Γιώργο Οικονόμου και τον υιό της mama Soulas  Άρη Μερεντίτη, αφού με το βρίσιμο που είχαν  ρίξει μάνα και κόρη στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε χαθεί κάθε περίπτωση συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.
Κοίταξε τη φωτογραφία του  Ανδρέα Παπανδρέου πάνω στο γραφείο του και σκέφτηκε, τι θα έκανε ο ηγέτης αν ήταν στη θέση του ?  Δεν είχε και κανένα  απόστρατο καραβανά, να τον βοηθήσει με καμία δημοσκόπηση μουρμούρισε απελπισμένα. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ,χαλασμός κυρίου έγινε έξω από την οικία του πρώην Δημάρχου . Έντρομος σηκώθηκε από την πολυθρόνα του και κατευθύνθηκε στο παράθυρο.
Έμοιαζε με διαδήλωση γύφτων  με Datsun και Hi Lux.
Στη καρότσα του πρώτου αυτοκινήτου ο Θόδωρας Σπανός ούρλιαζε στο μεγάφωνο συνθήματα ,ενώ πίσω του όρθιοι προσπαθούσαν να κρατηθούν από τις παραπέτες οι Αλέκος Πολυμερόπουλος , Μπάμπης Ντελιλίγκας και το αντέρφι Βασίλης Νάκης.
Πλήθος ξυπόλητων γυφτόπουλων έκαναν το θέαμα σουρεάλ ,ενώ διέκρινε στις καρότσες των υπόλοιπων αγροτικών που ακολουθούσαν εν είδη επισήμων , τον αρχηγό των ΡΟΜΑ κ.Φουντούνα ,τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γακόπουλο (δεξί χέρι του Χρ.Μιχαλάκη ), ακόμη και τον Κώστα Γιαννακό του γραφείου Χατζηγάκη.
Το πρόσωπο του Αρτινού πολιτικού έλαμψε .Ο πεφωτισμένος παντοτινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε το θαύμα του αναφώνησε.
Η πολιτική επιφοίτηση ήταν εδώ και η συμμαχία της νίκης ήταν μπροστά του . Ως άλλος Βασιλεύς Παύλος που αναφώνησε κάποτε  : Ούτε Στεφανόπουλος ,ούτε Κανελλόπουλος, αλλά Καραμανλής, φώναξε με όλη του τη δύναμη από το μπαλκόνι του: Σύντροφοι και αδέρφια μου ,η λύση είναι ο Σπανός…
Και τότε στωικά ο δικός μας σύγχρονος Διογένης κ. Ηλίας Βασιλός ,καβάλα στο Bismark παμπάλαιο ποδήλατό του,ακούστηκε θλιμμένα να  λέει στον όχλο : Το απόλυτο  κενό λαέ μου, πάει χέρι – χέρι με την έλλειψη βαρύτητας…
Μαυρογιαλούρος.
( Η στήλη αποτελεί ευθυμογράφημα και το περιεχόμενό της, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν πάτε μια βόλτα από το Κηπάκι να τους αποκάλεσε Γύφτους τους τσιγγάνους να ευθυμήσουμε κι εμείς με το ρατσισμό που σας κατέχει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης