"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Εμείς, Γεωργία σε πιστεύουμε!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πανελλαδική Ημέρα δράσης για την Γεωργία Μπίκα σήμερα και η φεμινιστική ομάδα των Τρικάλων «Θυλική Αταξία» πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πεζογέφυρα της πόλης.

Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε το βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου. Έμεινε, χωρίς να κάνει μπάνιο για τρεις μέρες γιατί δεν υπήρχε ιατροδικαστής να την εξετάσει! Η Γεωργία Μπίκα βιάστηκε δύο και τρεις φορές.

Όχι μόνο από τους βιαστές της αλλά από τη συνεπακόλουθη αμφισβήτηση. “Τι γύρευε με αυτούς στο ξενοδοχείο;”, “κάποιο συμφέρον έχει και τα λέει αυτά”, “δε φαίνεται σαν κάποια που βιάστηκε”, “πήγε με τη θέλησή της ως εκεί”.

Και οι ερωτήσεις αυτές θα ήταν ακόμα πιο πολλές αν δεν ξέσπαγε ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και οι τεράστιες κινητοποιήσεις.

Κανείς δεν απάντησε γιατί καθυστέρησαν τόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις που η ίδια ζητούσε να γίνουν από την πρώτη στιγμή, όταν μάλιστα ήταν γνωστό πως όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες είναι διάφορες ουσίες που σχετίζονται με τη νάρκωση (το λεγόμενο χάπι του βιασμού).

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Κανείς δεν εξήγησε πως μυστηριωδώς δεν λειτουργούσαν ορισμένες κάμερες του ξενοδοχείου που θα μπορούσαν να είναι πειστήρια των τεκταινόμενων. Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά: καμία κατάσταση δεν παρεκτράπηκε, ήταν ομαδικός βιασμός όπως αρχικά είχε καταγγελθεί.

Οι καταγγελουσες δεν είναι τρελές, τυχοδιώκτριες. Αν κάτι μας δίδαξε το #metoo είναι πως μια θηλυκότητα για να καταγγείλει περνάει από 40 κύματα.

Αμφισβητείται ξανά και ξανά, κακοποιείται ξανά και ξανά από την κουλτούρα του βιασμού που διαποτίζει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στην περίπτωση της Γεωργίας, η οποία από καταγγελουσα, βρέθηκε να εξευτελίζεται και να καταγγέλεται, με την εισαγγελική πρόταση μάλιστα να διατείνει πως πρέπει η ίδια να καλύψει τα δικαστικά έξοδα!

Δε θα το επιτρέψουμε!

Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού, την πατριαρχία

Φυλική Αταξία Φεμινιστική Ομάδα Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης