"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τρίκαλα – Κ. Παπανάτσιου: Φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία στόχοι της κυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας έθεσε ως βασικούς στόχους του Υπουργείου Οικονομίας η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία συναντάται από το πρωί με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στα Τρίκαλα, περιοδεύοντας στον Νομό.

Φωτογραφία του Sakis Papadopoulos.

Πρώτος σταθμός της υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα ανάπτυξης και οικονομίας, ήταν η Εφορία Τρικάλων, όπου συνοδευόμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, την υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Διονύσης Κατσαρός, υπηρεσιακά στελέχη αλλά και μέλη του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων.

Σε δηλώσεις της η κα Παπανάτσιου σημείωσε χαρακτηριστικά πως “αν καταφέρουμε να περιορίσουμε σταδιακά τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, θα πετύχουμε διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και κατά συνέπεια δεν θα έχουμε επιπτώσεις -όπως γίνεται σήμερα- σε έμμεσους ή άμεσους φόρους…”. Το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για “ανάγκη ανάπτυξης της φορολογικής συνείδηση των πολιτών”, αν και παραδέχθηκε πως “η φοροδοτική ικανότητά τους έχει εξαντληθεί”.

 

Ειδική αναφορά έκανε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα αλλά και υποστηρικτικά προς τις Εφορίες προκειμένου να προχωρά σε διασταυρωτικούς ελέγχους πηγών εισοδημάτων, ενώ για το “πλαστικό χρήμα” και τις αγορές μέσω κάρτας για να “χτίζεται” το αφορολόγητο, σημείωσε πως “το μέτρο θα έχει αποτέλεσμα, συνδέοντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των ταμειακών μηχανών και των μηχανημάτων pos…”.

“Γνωρίζουμε προφανώς πως η αγορά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που είναι χρεωμένοι και δεν μπορούν να τοποθετήσουν μηχανήματα pos, γι’ αυτό συζητάμε με τις τράπεζες πως θα λυθεί το θέμα”, πρόσθεσε, ενώ μίλησε για «ετήσια απώλεια εσόδων 6,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου” από συναλλαγές καταναλωτών-εμπόρων, ποσό το οποίο αν υπήρχε, “δεν θα επιβάλλονταν ούτε υψηλό ΦΠΑ, ούτε ΕΝΦΙΑ”. Η υφυπουργός Οικονομίας δέχθηκε και τα αιτήματα του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων, με κύρια τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και άμεσης επίλυσης ζητημάτων των φορολογουμένων, όπως το σύστημα επιστροφών συμψηφισμών, ενώ μέλη του “Μετώπου Λαού” διαμαρτυρήθηκαν για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ζητώντας την κατάργησή του, όπως και τον διπλασιασμό του προστίμου που προβλέπεται σε περιπτώσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η υφυπουργός Οικονομίας επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι τον Δήμο Καλαμπάκας, όπου συναντήθηκε με στελέχη του Δήμου καθώς και εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων, δεσμευόμενη ότι “δεν θα υπάρξουν νέα φορολογικά βάρη το 2017”, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των επιχειρηματικών, επαγγελματικών και εμπορικών φορέων και Συλλόγων.
Παπανάτσιου Κατερίνα - υφυπουργός Οικονομίας - Τρίκαλα

 ert.gr
Aλέξανδρος Ζαούτσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης