"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Τρίκαλα – ΜέΡΑ 25 : Γη και ύδωρ δίνουν και πάλι στους ολιγάρχες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 15 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 αθώους ανθρώπους, και είδαμε τα φονικά αποτελέσματα του σπασίματος των υποδομών και της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών. Η Κυβέρνηση συνεχίζει το σχέδιο της για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να φέρει και ταυτόχρονα κάνοντας ρουσφέτια στους γνωστούς φίλους-ολιγάρχες της, (λέγε με Λάτση).

Ήδη σήμερα η Κυβέρνηση κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενώ παράλληλα περνά μια σειρά αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν το χτίσιμο σε αιγιαλούς και υποβαθμίζουν την προστασία περιοχών Natura.

Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης είναι ενιαίος και αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο διαφωνεί ακόμη και η ΚΕΔΕ, η ΕΔΕΥΑ, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, σωματεία, συλλογικότητες και περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και συνολικά η κοινωνία. Απαιτούμε άμεσα την οριστική απόσυρσή του.

ΜέΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης