"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τρίκαλα – ΜέΡΑ25 : Ποιος κοροϊδεύει τελικά τους πολίτες για τα «κόκκινα» δάνεια;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ζήτημα, όχι μόνο του τελευταίου διαστήματος, αλλά της τετραετίας, είναι τα «κόκκινα δάνεια». Το ΜέΡΑ25 το είχε κάνει «παντιέρα», όταν κανένας δεν μίλαγε για «κόκκινα δάνεια» και όταν όλοι ψηφίζανε αρχικά τις διατάξεις των νομοσχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πλατφορμών, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πωλήσεων των «κόκκινων δανείων» κατ’ εντολή της τρόικας, βέβαια, και αργότερα τον «ΗΡΑΚΛΗ».

Πρόσφατα ο Άρειος Πάγος εξέδωσε μια απόφαση η οποία άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και θα κλείσει πάρα πολλά σπίτια.Το ανώτερο ακυρωτικό δικαστήριο απλά εφάρμοσε  τους νόμους των μνημονιακών κομμάτων και Κυβερνήσεων, αυτούς που ψήφισαν όλοι οι μνημονιακοί, υπό τας διαταγές της τρόικας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε όντως το νερό στο αυλάκι που άρχισε να κυλάει, υπακούοντας στην τρόικα, την ώρα που η ΝΔ ανάκραζε «βάστα Γερούν» υπέρ της τρόικας. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «με δάκρυα πάνω από το χυμένο γάλα» ζήτησε από την Κυβέρνηση να κατεβάσει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Μετά τις εκλογές όμως τι; Αν είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει;

Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι δεν θα καταργήσει τον «Ηρακλή». Δεύτερον, ότι ανησυχεί για τα 23 δισεκατομμύρια των δημοσίων εγγυήσεων που έχουν δοθεί στα αρπακτικά ταμεία που θα κατατεθούν και θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος. Αν, όμως, βάλεις αυτά τα δύο μαζί και δεν καταργήσεις τον «Ηρακλή», μια λογική κατάληξη υπάρχει, μόνο μια: Επιτάχυνση των πλειστηριασμών.

Δεν γίνεται και να μην καταπέσουν οι δημόσιες εγγυήσεις και να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην καταργηθεί ο «Ηρακλής». Ένα από τα δύο θα συμβεί. Για αυτό εμείς λέμε να καταργηθεί ο «Ηρακλής». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται σε αυτό, γιατί έχει δεσμευτεί στο να μην καταργηθεί αυτή η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας των φτωχοποιημένων μικρομεσαίων.

Το «ΜέΡΑ25» κατέθεσε πριν από δύο χρόνια, πρόταση νόμου για τον «Οδυσσέα». Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, με τρόπο μάλιστα που να μην μπαίνει θέμα πρόσκρουσης με το ευρωπαϊκό δίκαιο και για να μην καταπέσουν οι δημόσιες εγγυήσεις, είναι αυτή η πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για την ίδρυση και λειτουργεία μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.Αυτή είναι η μόνη πραγματική, άμεση, ρεαλιστική και δίκαιη λύση.

Για αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η Ρήξη με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, που δεν υπακούνε όμως στη συστημική διαχείριση των προβλημάτων του κόσμου, είναι η μόνη απάντηση σε αυτή την πολλαπλή κρίση για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης