"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τρίκαλα – Μισές δουλειές, μισοί μισθοί, μισές ζωές, μισές αλήθειες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στα Τρίκαλα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με επακόλουθο την καταβαράθρωση των μισθών στα όρια των επιδομάτων.

Με ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία, γίνεται η πλειοψηφία των προσλήψεων το τελευταίο διάστημα από τις επιχειρήσεις.

Οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν εδώ και καιρό να κάνουν τις προσλήψεις τους με βάση τις ανάγκες που έχει η εταιρεία τους.

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·, μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .

Έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο  και υπό τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως φωτογραφίζεις κάποια συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία που πρόσφατα δώρισε ένα βανάκι στο νοσοκομείο Τρικάλων,ενώ έχει απλήρωτους τους εργαζομένους της τρείς(3) μήνες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης