"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Τρίκαλα – Νέα δεδομένα στην αρχαία Πέλιννα – Οι αρχαιολόγοι ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό του αρχαίου θεάτρου-Έρχεται η Λίνα Μενδώνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία Πέλιννα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να έρχεται στα Τρίκαλα το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου με κορυφαίο προορισμό την περιοχή όπου γίνονται οι ανασκαφές.

Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες των αρχαιολόγων επικεντρώνονται στον εντοπισμό στοιχείων που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο.

Πρόκειται για τα ερείπια που βρίσκονται στο βραχώδες ύψωμα όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει θεατρική κατασκευή.

Τις προσεχείς ημέρες οι αρχαιολόγοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές τομές στην εν λόγω περιοχή και ασφαλώς οι μελλοντικές επιστάμενες έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο ίσως προσφέρουν νέα δεδομένα στην έρευνα.

 Ο Γερμανός αρχαιολόγος Friedrich Stählin (1874–1936) παρατήρησε βύθισμα, ίσως του κοίλου του θεάτρου, καθώς και ίχνη της σκηνής στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια θέση προτείνει και ο Αθαν. Τζιαφάλιας που συμπληρώνει ότι το αρχαίο θέατρο της Πέλιννας είχε προσανατολισμό προς το νότο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις τοποθετείται η αρχαία αγορά της πόλης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης