"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τρίκαλα: Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μήπως στο μυαλό μας  διακοπές σημαίνει καλοκαίρι και με το πέρας του, έρχεται το τέλος και για αυτές; Ή μήπως όχι; Μπορεί το καλοκαίρι την τιμητική τους να έχουν τα νησιά και οι παραθαλάσσιοι προορισμοί, από το φθινόπωρο όμως η ηπειρωτική Ελλάδα μαγεύει και περιμένει να την ανακαλύψουμε. Πρώτος προορισμός τα Τρίκαλα.

Στην καρδιά της Ελλάδας συναντάμε την ένατη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη σχεδιασμένη με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, τα πανέμορφα Τρίκαλα. Τα Τρίκαλα αν και είναι από τα ελάχιστα μέρη που δεν βρέχονται από θάλασσα έχουν μια ομορφιά που σπάνια βρίσκεις με ποτάμια, βουνά, γεφύρια, καταρράκτες όλα δίπλα σου, που μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να τα επισκεφθείς. Αν έχεις ένα διήμερο ελεύθερο τότε είναι αρκετό για να δεις όλα τα αξιοθέατα και να απολαύσεις τα πιο νόστιμα πιάτα.

Πάρε το ποδήλατο και φύγαμε:

Πριν ξεκινήσουμε την περιήγησή μας ας κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο. Θα πάρουμε το πρωινό μας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την Ασκληπιού με τις πολλές καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα. Εκεί κοντά σε ένα στενό θα ανακαλύψεις και το Vesper όπου θα απολαύσεις τον καφέ σου και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ένα γευστικότατο brunch, σε μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης. Όταν πάρεις δυνάμεις να συνεχίσεις την βόλτα σου στο κέντρο και αφού είσαι στα Τρίκαλα , Τρίκαλα σημαίνει ποδήλατο γι’αυτό και ο δρόμος θα σε οδηγήσει στην κεντρική πλατεία και στο Infopoint. Εκεί θα νοικιάσεις ποδήλατο για να δεις την πόλη με άνεση και γρήγορο τρόπο για να μη σου ξεφύγει τίποτα, αφού τα επισκέψιμα μέρη της διασχίζονται από ποδηλατοδρόμους . Μια συμβουλή «όπου βρεις διάβαση σταματάς γιατί προτεραιότητα έχουν πάντα οι πεζοί» γιατί όπως λένε οι ντόπιοι στα Τρίκαλα πιο πιθανό είναι να σε πατήσει ποδήλατο παρά αυτοκίνητο. Από την κεντρική πλατεία στην παλιά πόλη και από εκεί στο βυζαντινό κάστρο και το ρολόι και μετά κατεβαίνοντας συνεχίζεις την βόλτα σου δίπλα από το ποτάμι και φτάνεις στο Κουρσούμ Τζαμί, τον τέμενο του Οσμάν Σαχ, μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO.

infokids.gr

Μετά από τόση βόλτα φαντάζομαι θα πείνασες γι’ αυτό και από το τζαμί θα πάρεις το στενό για τον πεζόδρομο με τις ομπρέλες στην οδό Απόλλωνος, όπου εκεί θα βρεις το καλύτερο τσιπουράδικο της πόλης, το Μαντείο . Ναι καλά διάβασες δεν γίνεται να είσαι στα Τρίκαλα και να μην πιείς ένα τσιπουράκι στο Μαντείο. Ο κύριος Αποστόλης θα στο σερβίρει με τους καλύτερους μεζέδες, εσύ βέβαια ζήτησε και ένα τρικαλινό χωριάτικο λουκάνικο και σου υπόσχομαι ότι δεν θα χάσεις.

Βόλτα γύρω από τα Τρίκαλα.

Όπως ανέφερα και στην αρχή τα Τρίκαλα έχουν πολλά μέρη να επισκεφθείς. Αν θέλεις να πάρεις καθαρό αέρα τότε είναι απαραίτητη η βόλτα σου στα περτουλιώτικα λιβάδια που αν ευνοεί ο καιρός μπορείς να κάνεις πικ νικ. Πολύ κοντά βρίσκεται η Ελάτη όπου θα γευτείς κρέατα και παραδοσιακά γλυκά όπως του κουταλιού, σπάτουλα και χαλβά τύπου Φαρσάλων. Στην διαδρομή ωστόσο για το Περτούλι και την Ελάτη θα συναντήσεις και τους περίφημους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς , που το καλοκαίρι αποτελούν την παραλία των Τρικαλινών. Θα ενθουσιασθείς από τα γεφύρια και τον μαγικό καταρράκτη που καταλήγει σε γαλαζοπράσινα νερά.

happytraveller.gr

Από την άλλη μεριά των Τρικάλων βρίσκεται η Καλαμπάκα με τα Μετέωρα. Θεόρατοι βράχοι όπου βρίσκονται χτισμένα τα μοναστήρια μερικά από αυτά είναι το Βαρλαάμ και ο Άγιος Στέφανος. Αν θέλεις να τα επισκεφθείς και να προσκυνήσεις τότε πρέπει να πας πρωί πρωί, βέβαια  όποια ώρα της μέρας και αν βρεθείς εκεί η θέα θα σε σαγηνεύσει.

Και για να μην ξεχάσω αν είσαι από τους τυχερούς που θα έρθουν την χριστουγεννιάτικη περίοδο στα Τρίκαλα τότε θα συναντήσεις το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα τον Μύλο των Ξωτικών. Η ατμόσφαιρα στην στολισμένη πόλη και στον μύλο θα σε κάνουν να νιώσεις την μαγεία των Χριστουγέννων και να γίνεις και πάλι παιδί.

Στέργια Κόκκα

maxmag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης