"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – Πλήγμα για τους μικρούς κτηνοτρόφους το λουκέτο της ΔΕΛΤΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Με ανησυχία παρακολουθεί ο κτηνοτροφικός κόσμος τις κινήσεις της ΔΕΛΤΑ η οποία ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την απόφασή της να κλείσει οριστικά το σταθμό συλλογής γάλακτος στο Ζάρκο Τρικάλων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypaithros.gr, η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του εσωτερικού δικτύου της γαλακτοβιομηχανίας με στόχο τη μείωση του κόστους εισκόμισης.

Πρόκειται δε για κίνηση η οποία είχε προαναγγελθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ποσότητες που συγκέντρωνε η εν λόγω μονάδα είχαν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα στους 15 τόνους ημερησίως από τους 180 τόνους της δεκαετίας του 1990. Από το περασμένο φθινόπωρο, μάλιστα, ο σταθμός λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει διακόψει επίσημα τη συνεργασία της με κανέναν από τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Παράγοντες της αγοράς ωστόσο εκφράζουν την άποψη ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση-προανάκρουσμα εγκατάλειψης παραγωγών με μικρομεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν να αναζητήσουν, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης, άλλους αγοραστές προκειμένου να διοχετεύσουν το προϊόν τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης