"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τρίκαλα: Πρόσφυγες εμποδίζουν ομοεθνείς τους να φύγουν με λεωφορεία – Καθιστική διαμαρτυρία και άρνηση φαγητού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τεταμένη είναι το τελευταίο δίωρο η ατμόσφαιρα στον προαύλειο χώρου του κλειστού Γυμναστηρίου της περιοχής Μπάρα, στα Τρίκαλα, όπου παρέμειναν καθ’ όλη της διάρκεια της σημερινής ημέρας οι 418 πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στον δημοτικό χώρο, προερχόμενοι από τον Πειραιά με προσωρινή στάση στο Μουργάνι Καλαμπάκας, χωρίς να έχει δοθεί εντολή αναχώρησης των 7 λεωφορείων στα οποία επιβαίνουν.

prosfyges 2

Σε δύο από τα επτά λεωφορεία επιβιβάστηκαν ήδη πρόσφυγες, προφανώς για να αναχωρήσουν για την Ειδομένη, αλλά ομοεθνείς τους εμποδίζουν την έξοδο από το χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου. Σήμερα, πάντως, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και πάνω από 80 εθελοντές και μέλη κινηματικών φορέων, προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από νωρίς το πρωί, ενώ η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών εντάχθηκαν στο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει στηθεί για να προσφέρουν γεύματα, για όσες φορές χρειαστεί.

Πρόσφυγες Τρίκαλα

Ανώνυμοι πολίτες δείχνουν τα πραγματικό πρόσωπο της ανθρωπιάς, όπως και γιατροί εθελοντές εξετάζοντας 120 παιδιά αλλά και ενήλικες για να τους παρασχεθούν τα κατάλληλα φάρμακα. Νωρίς το μεσημέρι, 60 περίπου πρόσφυγες, νεαρής κυρίως ηλικίας, εξέφρασαν την πρόθεση να φύγουν με τα πόδια για να φτάσουν στην Ειδομένη, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία και αρνούμενοι το φαγητό, αλλά μετά από “διαπραγματεύσεις” πείστηκαν να παραμείνουν. Κάποιοι, δε, πρόσφυγες συνεχίζουν να αρνούνται το φαγητό που προσφέρθηκε το μεσημέρι, κάτι που ενδεχομένως να πράξουν και το βράδυ, αν τελικά παραμείνουν.

Πρόσφυγες Τρίκαλα

Πρόσφυγες Τρίκαλα

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης