"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Τρίκαλα – Στους 75 οι εκπαιδευτικοί που νοσούν από κορονοϊό – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα Τρίκαλα , δεκάδες είναι οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων που νοσούν και δεν είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Από τα παραπάνω προκύπτουν κενά για τις επόμενες ημέρες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Νοσούν 42 καθηγητές και 33 δάσκαλοι και διαφόρων άλλων ειδικοτήτων. Με τους μαθητές Στην εκπαιδευτική κοινότητα , α/θμια και β/θμια , νοσούν 335 μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 13.30 στη ΔΔΕ Τρικάλων (πλ. ΟΤΕ).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Η αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας,

• να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει η Υπουργός στην αρχή της χρονιάς αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε για να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία

•να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

• Η προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

•αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες

•δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού(μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

• Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας θεμάτων και άμεση μείωση της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στης Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

• Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των παιδιών σε κάθε σχολείο. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών συνεπειών της τηλεκπαίδευσης.

• Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Απέναντι σε όλες αυτές τις ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο και τους μαθητές μας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων αποφάσισε οργανώσει μια σειρά δράσεων για να προασπίσει το θεμελιώδες και Συνταγματικό ανθρώπινο δικαίωμα της προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους:

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 13.30 στη
ΔΔΕ Τρικάλων (πλ. ΟΤΕ) για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων
για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης