Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνεχίζεται ο αποχιονισμός των δρόμων του Δήμου Τρικκαίων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολούθησαν το συγκεκριμένο σχέδιο που είχε εκπονηθεί και το οποίο τροποποιούταν, αναλόγως των δυσκολιών ή των ιδιαίτερων προβλημάτων που ανέκυπταν.
Οι κεντρικοί δρόμοι στα Τρίκαλα είναι ανοιχτοί και συνεχίζεται ο καθαρισμός και η αποκατάσταση της βατότητας στους υπόλοιπους. Ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποίησε τα δικά του μηχανήματα, αλλά και ιδιωτών, τα οποία μίσθωσε, προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρο το φάσμα των μεγάλων εκτάσεων, σε πόλη και χωριά.

Η συνεχής σφοδρή χιονόπτωση της Τετάρτης εμπόδιζε τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων, αλλά όχι τη βατότητά τους από οχήματα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για ένα διάστημα. Η κατάσταση είναι συνεχώς βελτιούμενη, παρά τη – με μεγάλη ένταση χιονόπτωση -, που εν τέλει δημιούργησε στρώμα χιονιού 40 εκατοστών.
Οι πολίτες, επίσης, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και η συμμετοχή τους στον καθαρισμό πεζοδρομίων ήταν σημαντική και ουσιαστική. Η συνεργασία Δήμου και πολιτών απέδωσε και συνέβαλε στην ευχερέστερη κίνηση των πεζών. Το προσωπικού του Δήμου, εξάλλου, που εργάζεται σε αδιάκοπες βάρδιες, προχώρησε και σε αποκατάσταση βατότητας γεφυρών ή άλλων σημείων διέλευσης στα Τρίκαλα.

Εάν για κάποια ανάγκη, κάποιος πολίτης επιθυμεί να προμηθευτεί αλάτι, μπορεί να προσέρχεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στο Κηπάκι Σαραγίων (2431076611). Η χρήση του όμως αφορά ΜΟΝΟ σε άσφαλτο και ΟΧΙ σε πεζοδρόμια, καθώς καταστρέφει πλακάκια και άλλες κατασκευές.
Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι οι πολίτες παρακαλούνται να:
– λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης από τον παγετό και το κρύο
– ελέγχουν βρύσες, σωλήνες, υδρορροές
– κινούνται με τη δέουσα προσοχή
– τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για την κίνησή τους, με οχήματα ή πεζή».