"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Τρίκαλα – Το πρόγραμμα παρέλασης και εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Oκτωβρίου 1940.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή (Πέμπτη 27 Οκτωβρίου) στις 11.30  π.μ. με προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μνημείο Ηρώων στη ΣΜΥ, με καταθέσεις στεφάνων από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και σπουδαστές του ΤΕΙ, του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Θα παρευρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, οι εκπαιδευτικές αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων που θα παραταχθούν μπροστά στο Μνημείο.
Στη 1μ.μ,. θα πραγματοποιηθεί ομιλία σε όλους τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων στο χώρο του κτιρίου από την κ. Μαρκέλα Καλαμάρα, θεολόγο-υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με θέμα «Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Χθες, το Σήματα και το Αύριο».
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Στρατηγό-καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κωνσταντίνο Κουβάτη με θέμα «θνητοί, τοις Αθανάτοις γόνυ κλίνατε».  Θα ακολουθήσει (11.30 μ.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Το πρόσταγμα και τον συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων έχει ο κ. Αθανάσιος Μπουλογιώργος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης