"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Τριήμερο συνέδριο για το έργο του Κώστα Βίρβου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνέδριο αφιερωμένο στο έργο του Κώστα Βίρβου θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2017. Σε αυτό συμφώνησαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Χρήστος Μπουλούμπασης και η διευθύντρια του 32ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Κώστας Βίρβος», Ευαγ. Τζαβέλλα – Βασιλείου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, οι δύο εκπαιδευτικοί πρότειναν στον κ. Παπαστεργίου την από κοινού διοργάνωση του συνεδρίου.

Όπως αναφέρθηκε, το τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, συνδέοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δύο μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θεματολογία, η επέκταση του συνεδρίου στη νεολαία με εργαστήρια και βιωματικές προσεγγίσεις, η προώθησή του σε επιστήμονες, η σχέση του με το Μουσείο και τον ίδιο τον Β. Τσιτσάνη, η χρήση όλου του χώρου Τζαμί-παλιές φυλακές με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τεχνικά θέματα, αλλά και ειδικότερα ζητήματα.

Όπως σημειώθηκε, το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των στοιχείων του συνεδρίου με τη μορφή ανακοίνωσης, προκειμένου να κληθούν όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Αυτό το μεγάλο γεγονός πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί και σε συνεργασία με την οικογένεια του Κώστα Βίρβου, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση των στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης