"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

«Τσαντίρ μαχαλάς»….η λαϊκή αγορά

lafarm

Σχετικά άρθρα

2021 και στην πόλη των Τρικάλων εφορμούμε στο μέλλον, για μία πόλη σύγχρονη, Ευρωπαϊκή, έξυπνη και καινοτόμα… με την όπισθεν!!!

Νέα, ολοκαίνουρια, μελετημένη (όχι αστεία), διαφημισμένη και φυσικά ακριβοπληρωμένη μόνιμη Λαϊκή Αγορά στο κέντρο(!!!) της πόλης, με… τέντες!!! Μάλιστα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

– Ευρωπαϊκή πόλη θα μας έκαναν οι «έξυπνοι».

– Έχουν σχέδιο και όραμα για την πόλη οι «έξυπνοι».- Είναι πολύ μπροστά οι «έξυπνοι».

– Είναι μεγάλη η τύχη μας να μας δημαρχεύουν οι «έξυπνοι».Όλα τα παραπάνω ακούγαμε, ακούμε και ξανακούμε από όλους εκείνους τους Ηρακλείς του Στέμματος, από εκείνους που χαίρονται με τις χαριτωμενιές περί «έξυπνης πόλης» και εντυπωσιάζονται με τις «βαρκάδες στο Ληθαίο», τα «λεωφορεία χωρίς οδηγό», τα «free wi-fi internet» κλπ.

Πάρτε όλοι εσείς μία ακόμη πρόχειρη, κακόγουστη και ανερμάτιστη δημοτική παρέμβαση. Πάρτε μία ακόμη άστοχη, ανώφελη και πάντως σίγουρα πολύ κάτω των προσδοκιών ανάπλαση δημοσίου χώρου.

Πάρτε λοιπόν από τον “έξυπνο” δήμαρχό μας και την παρέα του που διοικεί τον Δήμο μας, τη μετατροπή του επί πολλά χρόνια Τρικαλινού τσαντίρ-μαχαλά σε… νέο τσαντίρ-μαχαλά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πάρτε αντί μίας σύγχρονης, σκεπαστής, πολιτισμένης, μόνιμης Λαϊκής Αγοράς με τους απαραίτητους χώρους υγιεινής, τους χώρους φορτοεκφόρτωσης και τις σχετικές ανέσεις για παραγωγούς και πολίτες, μία πεζοδρομιακή κατασκευή της πλάκας, που θα μπορούσε ίσως πριν 30-40 χρόνια να θεωρηθεί μικρή αναβάθμιση (το τονίζω μικρή αναβάθμιση) στο χάλι που υπήρχε στο κέντρο της πόλης, όχι όμως και εν έτη 2021.

Τέλος πάρτε και το λογαριασμό, 585.000 ευρώ(!!!) παρακαλώ, μας στοίχισε σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή η καρακίτς τεντομαναβική, συγνώμη η «Ανάπλαση-Αναβάθμιση της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων», όπως οι της δημοτικής μας αρχής θέλουν να ονομάζουν την εν λόγω εργολαβία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Τώρα (μετά και από αυτή την Τουρκομπαρόκ-Γυφτομπαρόκ ανάπλαση με τις τέντες) πιστεύω θα μπορέσουν, οι θαυμαστές του πολυδιαφημιζόμενου ως «έτη φωτός μπροστά» δημάρχου των Τρικάλων και της παρέας του, στις επόμενες εκλογές, να τους τα χαρίσουν τα δημαρχιακά αξιώματα στους «έξυπνους» των Τρικάλων με ποσοστά άνω και του 80%.

Ναι, σ’ αυτούς που πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, έχουν καλοβολευτεί στις δημαρχιακές πολυθρόνες και τρώνε και πίνουνε εις υγείαν των Τρικαλινών (κορόιδων).

Αυτούς που έχουν ανεβάσει σε άλλο level την αυτοπροβολή και το λανσάρισμα… της μετριότητας τους!!!

Χρήστος Πούλιος

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι νωρίς για δάκρυα Χρήστο…
    ΄΄Επιτρέψτε μου να εξετάσουμε το θέμα, ψυχραίμως και αντικειμενικώς΄΄*. Θα πρότεινα να τελειώσει πρώτα το έργο, να λειτουργήσει 2-3 μήνες και μετά, εάν και εφόσον είναι χειρότερο από την προηγούμενη κατάσταση, ΄΄μαζί να του ρίξουμε τα φάσκελα΄΄.*
    * Ατάκες του Μαυρογιαλούρου.
    Υ.Γ. Δεν σας είδα τόσο καυστικό για την …τεταρτοκοσμική κατάσταση που επικρατούσε εκεί 40+ έτη.

    • Διαφωνώντας ότι εν προκειμένω βιάστηκα να ασκήσω την κριτική μου στον δήμαρχο και στους συνεργάτες του (θα υποστηρίξω περαιτέρω τη στάση μου αυτή παρακάτω), θα συμφωνήσω, ότι πρέπει με την το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα να εξετάσουμε το θέμα αυτό, όπως και όποιο άλλο.
      Καταρχάς λοιπόν δεν ισχυρίζομαι ότι το αποτέλεσμα από τη νέα λαϊκή αγορά μπορεί να είναι χειρότερο από την προηγούμενη άθλια κατάσταση. Προφανώς η εικόνα θα είναι καλύτερη. Το γράφω άλλωστε και στην αρχική μου παρέμβαση, ότι θα είναι μία «μικρή αναβάθμιση» στο χάλι που υπήρχε επί πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης. Αυτό απαντάει ξεκάθαρα και στο πως κρίνω (φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου) ότι επρόκειτο για «τεταρτοκοσμική κατάσταση που επικρατούσε εκεί 40+ έτη» όπως λες.
      Δεν με είδες τόσο καυστικό για αυτό το χάλι, γιατί το επίδικο δεν είναι το ποια ήταν η εικόνα της λαϊκής αγοράς. Αυτό άλλωστε, κατά κοινή νομίζω ομολογία είναι κατασταλαγμένο γι’ αυτό και όλοι επιθυμούσαμε από χρόνια να υπάρξουν γρήγορα (είχαν ήδη καθυστερήσει πολύ) δραστικές αλλαγές αναβάθμισης της μόνιμης λαϊκής αγοράς της πόλης. Ούτε και θα ωφελούσε πιστεύω επίσης, μία κριτική σε ένα παρελθόν, ενδεχομένως και σε πρόσωπα που το καθόρισαν (αν αυτό υπονοείς), από τη στιγμή που από καιρό αυτά βρίσκονται πλέον εκτός ενεργούς δράσης.
      Και τώρα για να πάμε στα πιο ουσιαστικά, όπως στο γιατί θεωρώ ότι άξιζε να καυτηριαστεί μία ακριβή ανάπλαση όπως αυτή της λαϊκής αγοράς, το αποτέλεσμα της οποίας είναι πολύ κατώτερου του αναμενομένου.
      Αξίζει λοιπόν να καυτηριαστεί το συγκεκριμένο έργο, γιατί ενώ ήταν ένα έργο πολύ σημαντικό, που μετά από τόσα χρόνια αναβλητικότητας και από τη στιγμή που υπάρχει τώρα η δυνατότητα να διατεθούν τα απαιτούμενα χρήματα, η δημοτική αρχή απέδειξε ότι δεν είχε ετοιμάσει και δεν υλοποίησε, ως όφειλε, μία λύση που πραγματικά να αναβαθμίζει και τη λαϊκή μας αγορά, αλλά και το κέντρο της πόλης.
      Γιατί παρατείνει μία κατάσταση που κάνει το κέντρο της πόλης να μοιάζει με “Καμπούλ”.
      Γιατί δεν πληρείτε καμία προϋπόθεση, ούτε τουαλέτες, ούτε προστασία απ’ τις καιρικές συνθήκες, ούτε χώροι φορτοεκφόρτωσης, ούτε ομαλή κυκλοφορία στους παρακείμενους δρόμους, ούτε πάρκιν.
      Θα συνεχίσουμε να έχουμε λοιπόν ένα κέντρο πόλης με δρόμους που να κλείνουν όποτε κάποιος παραγωγός ή έμπορος κατεβάζει καφάσια απ’ το αγροτικό του ή όποτε αποφασίζει να στήσει ή να μαζέψει την πραμάτεια του, όπου δεν θα λείπουν οι καβγάδες λόγω της παρεμπόδισης της ομαλής κίνησης στο οδόστρωμα και όλα αυτά σε καθημερινή βάση. Όπου πάλι θα λείπουν οι δημόσιοι χώροι υγιεινής. Όπου τώρα όμως, θα έχουμε και τις ψευτοτέντες που αν δεν τις πάρει ο αέρας, πάντως μετά από λίγο καιρό θα είναι σχισμένες και βρώμικες.
      Αν λοιπόν αγαπητέ Jim Riflevinegar το κρίνεις καλό το έργο συγκρινόμενο με το χάλι που υπήρχε πριν, τότε εντάξει.
      Αν όμως το ζητούμενο ήταν να γίνει ένα έργο που να ανταποκρίνεται στο 2021, και να εξαλείψει όλες αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες, τότε ο δήμαρχος και οι δικοί του κατέβασαν πολύ τον πήχη. Και το μεγάλο κόστος του έργου δικαιολογούσε μία ολοκληρωμένη λύση, πολύ καλύτερη από αυτές τις ανεπαίσθητες μικροπαρεμβάσεις που γίνονται.
      Δεν ξέρω αν σας διαφώτισα, γιατί δεν θεωρώ βιαστική την προφανώς σκληρή κριτική μου, δεν νομίζω όμως ότι αδικώ τον δήμαρχο και το παρεάκι του, όταν όλοι αυτοί διανύοντας τη 2η τετραετία τους στο τιμόνι του δήμου, φαίνεται να ασχολούνται κυρίως αν όχι αποκλειστικώς με μεγαλοϊδεατισμούς περί «έξυπνης» πόλης και άλλα τέτοια πιασάρικα, αφήνοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας να ταλαιπωρούν τους πολίτες.

      • Αγαπητέ κ. Χρήστο.
        Κατ’ αρχάς ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε διετέλεσα συνήγορος κάποιου. Σέβομαι την γνώμη σας, αλλά υπάρχουν(όπως έγραψα σε άλλο σημείωμα) και 81354 υπόλοιπες. Πχ η δική μου είναι ότι, σε ένα τεράστιο τμήμα του κέντρου της μικρής, επίπεδης πόλης μας να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Επίσης όχι αγορά μη στεγασμένη και συνθήκες κατάλληλες. Δεν γίνεται όμως έτσι. Πού αλήθεια ήμασταν εμείς οι δύο(αφήνουμε τους αναθεματιστές με τις πέτρες τους) με τις απόψεις μας, όταν γινόταν η διαβούλευση του έργου; Μην μου πείτε ότι δεν έγινε, διότι έχω παραβρεθεί σε διάφορα στάδια της. Δεν σας είδα όμως λάβρο εκεί. Θα υπενθυμίσω δε ότι, κανένα έργο δεν έγινε εξ αρχής τέλειο. Πάντα γίνονται βελτιώσεις, εξ αναγκών, στην πορεία. Συνελόντι ειπείν: Μην το γρουσουζεύουμε το ρημάδι, άστο να τελειώσει και αν κάτι δεν μας αρέσει το φτιάχνουμε. Αυτό μας κατάντησαν να λέμε με τόση εγκατάλειψη. Σαν πχ μέναμε στο ”παλαμισμένο”,φτιάχνουμε τώρα μεζονέτα και μαλώνουμε για το χρώμα του παιδικού δωματίου.
        Υ.Γ. Κατοικοεδρεύω εκεί πάνω από μισό αιώνα και μεταφέρω σε όλους το εξής καταπληκτικό. ΠΟΤΕ δεν πατάει το πόδι του κάποιος Δήμαρχος, πλην της παραμονής των εκλογών στην περιοχή. Ούτε ο τωρινός που κάνει το έργο.(να το δει ρε παιδί μου). Ίσως έλθει στην …κορδέλα.

  2. Και λιγα λες καλε μου ανθρωπε …!!!!!
    Καημενα ΤΡΙΚΑΛΑ ….. Χρονια ειχατε να δειτε τοσο σκουπιδαριο … τοση βρωμα … τοση κακογουστια … τοση κοροιδια …
    Κριμα που εχουν υποτιμησει τοοοσο πολυ τη νοημοσυνη των καημενων Τρικαλινων πολιτων… οι ” εξυπνοι “του…ΟΤΙ ΠΙΑΝΩ ΕΓΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ … ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ …..

  3. Και αφού με την παρέα μου την αγανακτισμένη ( Ρανια Ρίτσα Θέμη ) ξαναδιάβασαμε το άρθρο καθώς και τα σχόλια και τις απαντήσεις και ανταπαντησεις των σχολιων … Και εφόσον είμαστε δημότες της πόλης μας που πληρώνουν δημοτικά τέλη … απλοί άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους δηλαδή ..
    με μεγάλη προσμονή και μεγάλες προσδοκίες περιμέναμε τις αναπλάσεις …της κεντρικής γεφυρας … των πεζοδρομίων κ ποδηλατοδρόμων … τον ΜΗ λειτουργικό δρόμο γύρω απ’ την κεντρική πλατεία … με τον κοινό απλοϊκό νου που διαθέτουμε …αναρωτιόμαστε … έγινε ανάθεση του συγκεκριμένου έργου (και των υπόλοιπων ) πλέον του ενός μηχανικού ή αρχιτέκτονα ; Και αν ναι .. αυτή ήταν η πρόταση που πληρούσε ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις; Ας βρουν κάποιο τρόπο να συμμαζέψουν τα ασυμμσζευτα … και προπάντων .. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ …. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ …!!!!

    • Δεν γνωρίζετε ότι τα δημόσια έργα, χρειάζονται διαγωνισμό, εγκρίσεις μελετών από μηχανικούς διαφόρων υπηρεσιών και ότι γίνει κυκλοφοριακή μελέτη στα Τρίκαλα?

  4. Λυπάμαι τους κατοίκους των οδών Κονδύλη, Σωκράτους, Τιουσόν, Αθ. Διάκου, Πλούτωνος, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας, Φιλίππου και μαζί τους και τον εαυτό μου γιατί αν στην προηγούμενη κατάσταση ήταν δύσκολη η εύρεση θέσης στάθμευσης τώρα θα γίνει έως αδύνατη!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης