"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Φαντάσματα στα σκοτάδια , γεια σου, βρε Ευρώπη, με τους ωραίους σου φράχτες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Zωή Χατζηθωμά : Καθώς πήγαινα στην εκκλησία απόψε στους Χαιρετισμούς, σ’ ένα σκοτεινό δρομάκι κοντά στο σταθμό των τρένων βλέπω μια μάνα με ένα κοριτσάκι φορτωμένες με μπαγκάζια και ταλαιπωρημένες.

Προφανώς πρόσφυγες ήταν, δεν ήταν δύσκολο να μαντέψεις, πίσω ακολουθούσε ένα μπουλούκι ανθρώπων σε κακά χάλια, σαν φαντάσματα στα σκοτάδια.
Μας πιάνει ψιχάλα, φύσαγε, κρυώναμε όλοι. Κάνω μερικά βήματα και στάθηκα για λίγο κοντά στο κοριτσάκι, ένα αδύνατο μελαχρινό παιδί με μεγάλα μάτια με κοίταξε και μου χαμογέλασε. Παρά το αποψινό κρύο, τη στιγμή εκείνη ήρθε για μένα η άνοιξη και η Ανάσταση μαζί με το ”θανάτω θάνατον πατήσας”.


Βγάζω από την τσάντα μου ό,τι είχα και τα βάζω στη χούφτα της, μου σφίγγει το χέρι και μουδιάζω, με πολιορκεί η αγάπη χρονιάρα μέρα! Την προσευχή μου την έκανα, δε χρειάζεται να ανάψω κεριά και να ζητήσω συγχώρεση για τα παραπτώματά μου από τον Θεό. Πώς μπορείς σε μια στιγμή να περάσεις δίπλα από τη ζωή;


Συνέχισα το δρόμο μου και εκείνοι το δικό τους, ποιος ξέρει πού θα μας βγάλει όλους! Χαμογελούσα και σκεφτόμουν πως σε έναν κόσμο που όλοι πάνε πίσω με κάθε τραγικό τρόπο, καλύτερα εμείς να πάμε από εκείνο το δρομάκι που οδηγεί μπροστά. Εκεί δεν έχει συνωστισμό και έχει καλύτερη θέα, όπως το χαμόγελο της μικρής.

Καλή σου τύχη, νεραϊδάκι!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης