"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τρίκαλα: “Ότι τραβάει η… όρεξή μας” παρασκευασμένο από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλά από τα τρόφιμα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και σε παντοπωλεία, όπως και φυτά λαχανικών ή αρωματικών που πωλούνται στο εμπόριο, μπορούσε κάποιος να βρει σήμερα στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η αγαστή συνεργασία μαθητών και καθηγητών λειτουργεί δημιουργικά και μπορεί να αλλάξει σταδιακά την εικόνα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και ενδεχομένως την εκπαιδευτική διαδικασία των Δημόσιων σχολείων που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων - Προϊόντα

Το πραγματικό ενδιαφέρον των μαθητών της Β’ και Γ’ Τάξης για ενεργό συμμετοχή σε δράσεις και δραστηριότητες φάνηκε στο παραγόμενο αποτέλεσμα του Τομέα Γεωπονίας – Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, στο πλαίσιο των εργαστηρίων της κάθε ειδικότητας και συγκεκριμένα Τεχνολογίας Τροφίμων, Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής. Υπό την εποπτεία και παρακινούμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του Τομέα και των αντίστοιχων Ειδικοτήτων, παρασκεύασαν -στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων- 35 φαγώσιμα είδη, καθώς και 15 είδη φυτικής προέλευσης. Μεταξύ αυτών, κονσέρβες λαχανικών, φρούτων και ψαριών, τουρσί, ελιές και παστά ψάρια, διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, μαρμελάδες, γλυκά και μπισκότα, διάφορα λικέρ και κρασί, αρωματικά λάδια και ξύδια, μέχρι αλλαντικά, λουκάνικα και τον παραδοσιακό παστουρμά, έως στραγάλια και ποπ-κορν. Το καρπό της προσπάθειάς τους παρουσίασαν σήμερα οι μαθητές, διοργανώνοντας στο προαύλιο χώρο του σχολείου ένα “παζάρι” με όλα τα προϊόντα και τις συσκευασίες. Ξεχωριστό τμήμα της έκθεσής τους, αποτέλεσμα και πάλι των εργαστηριακών τους μαθημάτων, τα 15 είδη φυτών λαχανικών, όπως τομάτες, αγγουράκια και πιπεριές, ανθοκομικά αλλά και αρωματικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος και μέντα. Το πιο εντυπωσιακό, δε, έκθεμα των μαθητών, ήταν πέντε μικρά παπάκια τα οποία εκκολάφθηκαν από τους μαθητές στο εκκολαπτήριο των Εργαστηρίων. Για το σύνολο της προσπάθειας μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η επικεφαλής καθηγήτρια του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Γαρυφαλλιά Παπαναγιώτου, τονίζοντας “το μεράκι, το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξαν οι 80 μαθητές των Ειδικοτήτων για να την παραγωγή όλων αυτών των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής”. Πρόσθεσε, δε, πως “η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα από τα εργαστηριακά μαθήματα, διαδικασία η οποία επιβραβεύει το σύνολο της σχολικής κοινότητας…”. Όσο για το “παζάρι” που στήθηκε με όλα τα παραγόμενα προϊόντα και είδη, έγινε αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξή τους, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα έσοδα από την πώλησή τους, έναντι μικρού συμβολικού τιμήματος της κάθε συσκευασίας, θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων - Προϊόντα

Ο παραδοσιακός παστουρμάς

Ο παραδοσιακός παστουρμάς

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων - Προϊόντα

Το διδακτήριο του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων στον Πυργετό

Το διδακτήριο του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων στον Πυργετό

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης