"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Τρίκαλα – Kλείνουν Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων από 1η Ιανουαρίου – στον “αέρα” 2.000 συμπολίτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει την διάθεση να παραταθεί το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά ούτε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 όπως έχει γίνει και με άλλα Προγράμματα.

Συνεπώς, σε Τοπικό επίπεδο, από 1 Ιανουαρίου 2017 κλείνουν οι παρακάτω δομές:

  • Γραφείο Διαμεσολάβησης
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Κοινωνικό Εστιατόριο
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοινωνικές δομές

Με αποτέλεσμα 2000 συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται από τις παραπάνω δομές να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως σίτιση, στέγαση, φάρμακα,  προσωπική υγιεινή και ψυχοκοινωνική στήριξη, τους χειρότερους μήνες του έτους!

Η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος δείχνουν για άλλη μια φορά το σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται από τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά και απέναντι στους 26 εργαζόμενους, οι οποίοι από 1 Ιανουαρίου 2017 οδηγούνται στην ανεργία!!!!

Τι θα γίνει από 1 Ιανουαρίου 2017, όταν οι 2000 συμπολίτες μας δεν θα έχουν τα απαραίτητα αγαθά να βάλουν στο τραπέζι τους, όταν δεν θα έχουν τα φάρμακα να φροντίσουν την υγεία τους, όταν θα γυρίζουν στον δρόμο μη έχοντας την δυνατότητα να ζεσταθούν στην καρδιά του χειμώνα; Ή μήπως, οι προαναφερθέντες υπεύθυνοι φορείς, πιστεύουν ότι θα καλύψουν το κενό με πρόσκαιρες συμβάσεις και μειωμένο προσωπικό? Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη?

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν:

1) Συνέχιση του προγράμματος και μετά τη 31/12/2016 που λήγει η παρούσα σύμβαση.

2) Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού κατά την μετάβαση στο νέο πλαίσιο, με την αυτούσια ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ακριβώς έγινε και με άλλα προγράμματα.

3) Αποπληρωμή των δεδουλευμένων 

                   Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης