"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρεις συλλήψεις για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και περί εκρηκτικών υλών

lafarm

Σχετικά άρθρα

pigadi

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και περί εκρηκτικών υλών

Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (14-06-2015) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 38 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και περί εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση για εγκλωβισμό ατόμων σε πηγάδι, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι οι τρεις ημεδαποί, σε χώρο, ο οποίος σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός, είχαν διανοίξει κάθετο φρεάτιο και οριζόντια σήραγγα σ’ αυτό, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία (γεννήτρια, ανεβατόρι, σκαπτικά εργαλεία, αυτοσχέδιες μεταλλικές κατασκευές για τη στήριξη της σήραγγας κ.α.) και υπολείμματα αμμωνιοδυναμίτιδας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας.

ergaleia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης