"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Τρεις του Σεπτέμβρη… να ξεχνάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

3 Σεπτέμβρη 2018, 44η επέτειος της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ… Η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ όχι επειδή αμφισβητήθηκαν οι ηγετικές και πολιτικές ικανότητες του Βενιζέλου αλλά επειδή είχε απαξιωθεί και ηττηθεί πολιτικά, εξαιτίας της απόλυτης ταύτισής του με το Σαμαρά και την πολιτική του. Όμως και η σημερινή πρόεδρος  του κόμματος φαίνεται πως συνεχίζει στα ίδια βήματα έχοντας ταυτιστεί πλήρως με τη σκληρή υπερσυντηρητική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Είναι γεγονός πως στην αρχή επιχείρησε να εκπέμψει πιο ήπιο πολιτικό λόγο και διατύπωσε το θεώρημα των “ίσων αποστάσεων” με στόχο να απομακρύνει τα αρνητικά βάρη της κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που συρρίκνωσαν το ΠΑΣΟΚ. Όμως όπως φαίνεται, η δίψα για εξουσία και τα στρατηγικά – πολιτικά αδιέξοδα, την οδήγησαν εκ νέου σε μια ακολουθία πολιτικών επιλογών ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Oι δηλώσεις της Φωφης Γενηματά περί “ανάγκης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ” με κατηγορίες για “δημαγωγία, ρεσάλτο στην εξουσία και ανυπολόγιστη ζημιά στη χώρα και το πολιτικό σύστημα”, αλλά και το αίτημα “να πάνε από εκεί που ήρθαν”, είναι πλέον πανομοιότυπες με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου λίγο πριν την πτώση του.

Καθώς κορυφώνει την αντιπολιτευτική της προσέγγιση και έχοντας καταρρεύσει ολοκληρωτικά το αντιπολιτευτικό αφήγημά της των “ίσων αποστάσεων” από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η Φώφη Γεννηματά διολισθαίνει σε αυτήν την πολιτική στάση και ρητορική, που υποτίθεται ότι θα τερμάτιζε προκειμένου να ανασυνταχθεί το ΠΑΣΟΚ και να αναζητήσει τις ιδεολογικές του ρίζες. Έτσι επιβεβαιώνει απόλυτα το δίπολο “δύο διαφορετικών κόσμων” που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν η περίοδος Σαμαρά Βενιζέλου συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ, αυτή η νέα ταύτιση με τη συντηρητική παράταξη θα μπορούσε να εξαφανίσει πλήρως την πολιτική του ύπαρξη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οταν τραγουδάτε απ’την κύμβη της Κουμουνδούρου, εκχέετε παράλληλα και μια
    ανυπόφορη οσμή από πολτοποιημένα σκουπίδια & ιδέες σε αποσύνθεση..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης