"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ | Κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 28/1

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από ανοιχτή σύσκεψη αγωνιστριών και αγωνιστών, πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/1, συζητήθηκε και καταλήχθηκε η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί και στην πόλη μας ένα μαζικό και μαχητικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Μια από τις προϋποθέσεις γι΄αυτό είναι η κοινή δράση όσων δυνάμεων βλέπουν αυτήν την αναγκαιότητα.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου ολοένα και περισσότερο βυθίζονται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και τυχοδιωκτισμών με αποτέλεσμα την καταστροφή και το κομμάτιασμα χωρών, τους χιλιάδες νεκρούς και τους εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες .

Η πολιτική της πρόσδεσης της χώρας μας στο αμερικανονατοϊκό άρμα- που ακολουθείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις- η μετατροπή της σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση (με την περιοχή της Θεσσαλίας χαρακτηριστικό παράδειγμα, η οποία, με την ύπαρξη και την επιχείρηση αναβάθμισης του στρατηγείου της Λάρισας και του στρατοπέδου του Στεφανοβικίου, όπως και της χρήση του λιμανιού του Βόλου για τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, καθίσταται πιθανός στόχος), ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, η συμμετοχή της χώρας μας στον αντιδραστικό άξονα ΗΠΑ-Ελλάδας- Αιγύπτου- Ισραήλ- Κύπρου, η νέα κούρσα εξοπλισμών με βάση τη νέα συμφωνία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την επίθεση σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα μόνο νέα δεινά προμηνύουν για το λαό μας.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον τρικαλινό λαό και τον καλούμε να μην αποδεχτεί να μετατραπεί σε αναλώσιμο σε συγκρούσεις που είναι ενάντια στα συμφέροντά του. Οι λαοί της περιοχής όχι μόνο δεν είναι εχθροί μας αλλά οι φυσικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς .

Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Όχι στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Κοινός διεθνιστικός αγώνας με τους λαούς της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου για την αποτροπή του πολέμου και το διώξιμο των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και βάσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες και τη νεολαία, σε αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 28/1 στις 7μμ στην πλατεία Ρ. Φεραίου.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Ε.Ε.Κ.
ΚΚΕ(μ-λ)
Κ.Ο.Ανασύνταξη
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης