"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τρικαλινές βουλευτικές εκλογές – Ο «γρίφος» της κάλπης

lafarm

Σχετικά άρθρα

H απλή αναλογική , ο χρόνος των εκλογών, η πιθανολογούμενη άνοδος σε ποσοστό του ΚΙΝΑΛ , είναι αυτά που θα καθορίσουν το εκλογικό τοπίο στον νομό Τρικάλων.  

Τα κόμματα αναδιατάσσουν τους σχεδιασμούς τους , καθώς οι τρεις έδρες για την ΝΔ δεν υπάρχουν πλέον στον ορίζοντα λόγω της απλής αναλογικής.

Στη Νέα Δημοκρατία η παντοκρατορία Σκρέκα θεωρείται δεδομένη.

Ιδιαίτερα έντονη η κινητικότητα και η παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα στην κοινοβουλευτική της δράση ενώ για την δεύτερη θέση αγώνα θα δώσει και ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

Με ιδιαίτερες αξιώσεις η κάθοδος του Μικέλη Χατζηγάκη και του Ηλία Βλαχογιάννη ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει η δεύτερη θέση που θα καλύψει την γυναικεία υποψηφιότητα.

Στον Σύριζα εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι επαφές με προσωπικότητες της πόλης και του νομού για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Η χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα διαταράσσει τις εσωκομματικές ισορροπίες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε  προκριματικές εκλογές, στις οποίες δύναται να συμμετέχουν και οι φίλοι του κόμματος, για τη συγκρότηση τοπικών ψηφοδελτίων για εθνικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Παναγιώτας Δριτσέλη και του Χρήστου Σιμορέλη , όπως δεδομένη και η αποχώρηση του Σάκη Παπαδόπουλου από την πολιτική. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Γιάννη Χάϊδου.

Απο εκεί και πέρα, όλα ανοιχτά.

Στο ΚΙΝΑΛ , Γ. Οικονόμου και Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου , άγνωστο τι θα πράξει ο Γιώργος Ηλιάδης.

Στο ΚΚΕ “ότι πει το κόμμα” , με μπροστάρη τον Αχιλλέα Καταρτζή.

Στο ΜέΡΑ 25 η εμπλοκή του Δημήτρη Παπαθανασίου δίνει ξεχωριστό τόνο στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το πιθανότερο σενάριο κατανομής των εδρών είναι 2-1-1 , όπου 2 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ, 1 ο ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΚΙΝΑΛ ή ΚΚΕ χωρίς να αποκλείεται η τέταρτη έδρα να πάει στο ΜεΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης