"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρικαλινοί Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί : «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Δ.Σ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, να υποδεχτούν στα σχολεία μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν δική μας υπόθεση τους πρόσφυγες που είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη και κυριαρχία. Να εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα όσα περνάνε, αλλά και να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια σε όσους δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προσφυγιά, είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φτώχια και τα βάσανα των λαών και δεν αποκλείεται να μας δημιουργήσουν και νέα προβλήματα.

Στοιχειώδης υποχρέωση του λαού μας είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων και τη μόρφωσή τους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, χρώμα και καταγωγή, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Με κάθε τρόπο, πρέπει να εξασφαλιστούν για όλα τα παιδιά οι καλύτερες συνθήκες, τα καταλληλότερα κτήρια, επαρκής αριθμός κατάλληλων εκπαιδευτικών, βιβλία και, το κυριότερο, υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο.

Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς που δεν συμφωνούν με την απόρριψη των προσφυγόπουλων, που αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την διείσδυση ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων που σπέρνουν το ρατσισμό και την  μισαλλοδοξία, να μπουν μπροστά και να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολειό τους, δίνοντας το καλύτερο μάθημα και στα παιδιά τους.

 Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Να απομονώσουν ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αθωώνουν τα αφεντικά και το σύστημα τους.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και  κινητοποιήσεις. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Στηρίζει με όλους τους τρόπους τις πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή, δίνοντας γη και νερό, για το ματοκύλισμα των λαών στη Συρία, στο Ιράκ και στις υπόλοιπες χώρες. Στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων. Όλα αυτά για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας που επιδιώκει κέρδη από την πίτα των αγορών και των δρόμων ενέργειας.

Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.

Με την ελλιπή ενημέρωση, με τις καθυστερήσεις της, ουσιαστικά αφήνει να καλλιεργείται το έδαφος για ξενοφοβικές αντιλήψεις και ρατσιστικές φωνές

Σε αυτά τα πλαίσια απαιτούμε:

– Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις

-Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία 

-Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού 

-Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες

-Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες

-Μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών

 

Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!

 

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης