"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Τρικαλινοί τσιφλικάδες και κολίγοι …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eίναι όντως έτσι ότι η ιστορία ξεκινάει απ’τους Τούρκους και τους κοτζαμπασήδες και τις συμφωνίες με τις τότε και τις τώρα μεγάλες δυνάμεις με την τότε οθωμανική αυτοκρατορία, ναι, να φύγουν απ’την Θεσσαλία αλλά να τους αποζημιώσει το ελληνικό κράτος τις περιουσίες τους .  Πράγμα που αδυνατούσε να κάνει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος και κάποιοι Έλληνες με λεφτά τα αγόρασαν λέει τότε απ’τους Τούρκους.

Η υπόγεια κουβέντα είναι ότι τα συμφωνήσαν να πουληθεί η γη σε δικούς τους ανθρώπους, τους κοτζαμπάσηδες και τους παπάδες δηλαδή, για να τα βρουν όταν θα γυρίσουν. μετά ο Βενιζέλος είχε πει ότι θα τα μοιράσει τα τσιφλίκια στους ακτήμονες, και δόθηκαν μερικά που ήταν εξόφθαλμα αλλά το μεγάλο μέρος δεν πειράχτηκε ποτέ.

Της εκκλησίας φυσικά νομιμοποιήθηκαν όλα σαν δικά της. πάει αυτό.

Για τα υπόλοιπα, επειδή το ελληνικό κράτος το κυβερνούσαν και το κυβερνάν οι φύτρες των κοτζαμπασήδων, αλλά θέλουν και να βγουν και βουλευτές και κάπως έπρεπε να ησυχάζουν τον κόσμο, εφευρέθηκε το καθεστώς διακατεχόμενα.

Δηλαδή ότι ναι μεν, αλλά, όπως η οθωμανική αυτοκρατορία, παραχωρεί την χρήση σ’αυτούς που έχουν τίτλους, αλλά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς το ελληνικό δημόσιο κρατάει επιφύλαξη. είχε πει εκείνος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου, γύρω στο ’81 νομίζω ότι θα λύσει την κατάσταση αυτή, αλλά που να βγάλεις άκρη, είπαμε οι φύτρες. ζωντανές.

Όπως γίνεται όμως στη ζωή, υπάρχει ακμή και παρακμή, πολλοί πλούσιοι φτώχυναν, απεβίωσαν, οι κληρονόμοι πούλησαν κτλ κτλ. η κατάσταση διαιωνίζεται έκτοτε, έτσι και στο Ελάφι λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι αργότερα ψώνισαν από σβέρκο που λέμε, για να κάνουν την δουλειά τους που είχε σχέση με ξύλα.

Βιοπαλαιστές ήταν, δεν ήταν τσιφλικάδες. βρέθηκαν λοιπόν στη μέση μιας δίνης, στην οποία τα μεγάλα ονόματα ξέρουν να κρύβονται μια χαρά και να σπρώχνουν στην μήνη τα μικρά. ένα απ’αυτά είναι και το μεγαλοστέλεχος του σύριζα που αναφέρεται τώρα σε σχέση με το δάσος στο ελάφι και οι Τρικαλινοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι άλλοι είναι στο κόλπο και άρα έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ ότι κάτι εκ του πονηρού γίνεται. 


φυσικά και δεν υποστηρίζω κανά σύριζα, του οποίου οι βουλευτές παίζουν το ίδιο παιχνίδι που παίζαν όλοι πάντα με τους ανθρώπους του χωριού. μπαλίτσα και πόντιοι πιλάτοι. 


Αυτή τη στιγμή, την διαχειριστική έκθεση που ενέκρινε ο εισαγγελέας και πήγαν εκεί να κόψουν ξύλα δεν την έβγαλε κάνα στέλεχος του Σύριζα, αλλά κάποια κυρία εξ Αθηνών, που θέλει να επωφεληθεί της ιδιοκτησίας της και άμα θέλετε διαθέτουμε και το όνομα.

Όχι τίποτα άλλο, γιατί τον ξέρω τον άνθρωπο από τότε που γεννήθηκα και δεν με νοιάζει αν είναι Σύριζας ή σφύριζας στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά ότι χρησιμοποιείται μάλλον εκ του πονηρού, ως φερετζές, ανάχωμα και σάκος του μποξ. Κι από πίσω τρεις αιώνες σκοτάδι

Ioanna Vrakovic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης