"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Τρικαλινός επίγειος παράδεισος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Ψάρρο είναι ένας ορεινός οικισμός του νομού Τρικάλων και είναι χτισμένος ανάμεσα στις οροσειρές της νότιας Πίνδου, σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Βρίσκεται στο 40ο χιλ. του δρόμου Τρικάλων – Άρτας και απέχει 22 χιλιόμετρα από την Πύλη, 6 χιλιόμετρα από το χωριό Στουρναραίικα και 21 χιλιόμετρα από τη Μεσοχώρα.

Η περιοχή είναι χαρακτηριστική για τα πυκνά της δάση από έλατο και τα έντονα αλπικά της τοπία. Είναι περιτριγυρισμένη από τα βουνά Λουπάτα, Μαυροπούλι, Καρατζούνι, Ξηροβούνι, Τσούκες, Καραβούλα, Ίταμο και το φαράγγι της Γκρόπας. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται κάποια από τα πιο σημαντικά βουνά της νότιας Πίνδου, όπως είναι το Χατζή και το Αυγό.


Για το λόγο αυτό η περιοχή παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για πεζοπορικές διαδρομές χειμώνα και καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορεί να περπατήσει κανείς, επιλέγοντας σύμφωνα με τις αντοχές του και ανάλογα με τη δυσκολία της κάθε διαδρομής. Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο όμορφες διαδρομές της περιοχής. Φυσικά πέρα από τις διαδρομές αυτές και ανάλογα με την εμπειρία που διαθέτει κανείς, μπορεί να επιλέξει να περπατήσει οπουδήποτε στην περιοχή.

 

 

 

trekkingpsarro.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης