"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Τρικαλινός κυκλοφορούσε ελεύθερος με 22 χρόνια φυλακή!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε όλη την Ελλάδα έψαχναν έναν 42χρονο Τρικαλινό για απάτες και τελικά τον συνέλαβαν στη Λαμία όπου και είχε εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα και κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και άλλα έγγραφα.

 

Σε βάρος του εκκρεμούσαν σωρεία καταδιωκτικών εγγράφων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και διάφορων άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με το ότι ο 42χρονος βρισκόταν στην περιοχή της Λαμίας και ήταν ύποπτος για διάπραξη απατών σε βάρος επιχειρηματιών – ελεύθερων επαγγελματιών, σε περιοχές όλης της επικράτειας, αστυνομικοί τον εντόπισαν στην περιοχή και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

 

Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, ο 42χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διάφορα πλαστά έγγραφα (δίπλωμα οδηγήσεως, δελτία ταυτότητας συλλόγων κ.α.) και πλήθος καρτών ελεύθερων επαγγελματιών, τόσο από διάφορες περιοχές της επικράτειας, όσο και από την περιοχή της Λαμίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν σωρεία καταδιωκτικών εγγράφων και ειδικότερα:
• τρία (3) Εντάλματα σύλληψης των κ. Ανακριτών Καρδίτσας & Τρικάλων, για απάτες και τοκογλυφία, καθώς και
• οκτώ (8) καταδικαστικές Αποφάσεις από Δικαστικές Αρχές της Χώρας, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής, με συνολική ποινή κάθειρξης (22) ετών και (24) μηνών.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης