"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρικαλινός ο καλύτερος νέος κομικογράφος της χώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη επιτυχία για μια όψη της τρικαλινής τέχνης, καθώς ο συμπολίτης Γιώργος Τσιαμάντας απέσπασε το πρώτο βραβείο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη – σκιτσογράφο. Το βραβείο δόθηκε από την Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, στη διάρκεια της πρώτης Απονομής Ελληνικών Βραβείων Κόμις, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της Comicdom Con Athens 2015 , (δηλαδή της μεγαλύτερης γιορτής κόμικ στην Ελλάδα) στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Τσιαμάντας, που μαζί με τον Απόστολο Ιωάννου (και εδώ), αποτελούν τις σημαντικότατες εισφορές της πόλης των Τρικάλων στα κόμικ, πήρε το βραβείο για το graphic novel που σκοιτσογράφησε, με τον τίτλο «Η Παναγιά η Χελιδονού»
Tο διήγημα της σπουδαίας Γαλλίδας συγγραφέως, Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, «Η Παναγιά η Χελιδονού», μεταφέρεται σε graphic novel από τον εικονογράφο Γιώργο Τσιαμάντα, στην πρωτότυπη μετάφραση της Ιωάννας Χατζηνικολή και παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό από την Comicdom Press.
Την αυγή του Μεσαίωνα, ένας καλόγερος φτάνει από την Αίγυπτο στην Αττική και αγωνίζεται να αφανίσει τις Νεράιδες του Κηφισού πείθοντας τους φοβισμένους χωρικούς να τον βοηθήσουν. Όμως οι ερωτικές θεότητες της φύσης θα βρουν έναν απροσδόκητο σύμμαχο…
Στην αφήγηση της Γιουρσενάρ, μιας από τις σημαντικότερες εκπροσώπους των γαλλικών γραμμάτων, συνυφαίνονται θέματα κλασσικά όσο και συναρπαστικά.
Η ιερότητα της φύσης, που είναι η ίδια η ζωή με όλες τις αντιφάσεις της. Ο έρωτας και ο φόβος. Η μεταμόρφωση και η αναγέννηση. Η σύγκρουση και η συμφιλίωση. Η νέα θρησκεία και οι πανάρχαιες Νύμφες.
Ο εικονογράφος και δημιουργός comics Γιώργος Τσιαμάντας σε συνεργασία με τον φιλόλογο Βαγγέλη Ψαριανό προχώρησαν στην απαραίτητη έρευνα, ώστε η αναπαράσταση του τόπου και της εποχής να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής, προκειμένου το εικονογράφημα να αποκτήσει, εκτός από την ψυχαγωγική του διάσταση, και δυνατότητες για εκπαιδευτική χρήση, μέσα από τις εμπνευσμένες και γοητευτικές εικόνες του comic.

xelidonou4 xelidonou2 xelidonou3

xelidonou1

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης