"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τσίπρας: «Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός!»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στην εκδήλωση – συζήτηση στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Κεντρικό θέμα: «Συμμαχία για την ανατροπή στην Ευρώπη».

Εκτός από τον Αλ. Τσίπρα ομιλητές ήταν ο Pablo Iglesias, ευρωβουλευτής, PODEMOS (Ισπανία), ο Maurizio Landini, Γενικός Γραμματέας της FIOM (Ιταλία), ενώ χαιρέτισε ο Pierre Laurent, Πρόεδρος ΚΕΑ

Στην έναρξη της ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θεσμό του φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ένα ξεχωριστό πολιτικό και πολιτισμικό γεγονός.

«Όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή στη πατρίδα μας, έτσι και σήμερα, η γιορτή σας, δένει τον αγώνα με τον πολιτισμό, την ανατροπή με το τραγούδι, τους νέους και τις νέες με το σήμερα και το αύριο.

Και είναι πιστεύω όσο ποτέ επίκαιρο το σύνθημα της ΕΠΟΝ:  Πολεμάμε και τραγουδάμε».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του κόμματος τονίζοντας πως «τα πιο όμορφα τραγούδια μας δεν τα έχουμε τραγουδήσει ακόμα. Τις πιο όμορφες στιγμές μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.  Οι αντίπαλοί μας φοβούνται γιατί θέλουν το λαό κλεισμένο σπίτι και μια νεολαία σκυφτή, ημιμαθή και απαισιόδοξη. Υποταγμένη στο φόβο, στην απάθεια, και στο βόλεμα. Εμείς θέλουμε μια νεολαία όρθια, μαχόμενη, αισιόδοξη για το αύριο που θα χτίσουν τα δικά της τα χέρια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επανέλαβε ο κ. Τσίπρας «πίσω και πάνω από τους αριθμούς, βρίσκεται ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος της δουλειάς, του μόχθου, της βιοπάλης. Ο ηλικιωμένος που κέρδισε και δικαιούται την αξιοπρέπεια μετά από δεκαετίες προσφοράς. Η μάνα που θέλει, πασχίζει και ονειρεύεται να ζήσουν τα παιδιά της σε ένα καλύτερο κόσμο. Και πρώτα-πρώτα ο νέος, που έχει το απαράγραπτο δικαίωμα να απαιτεί από την πατρίδα του στοιχειώδεις ευκαιρίες. Ε, λοιπόν, το μέλλον αυτού του τόπου, το μέλλον σας, δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι η ανεργία, η διαλυμένη εκπαίδευση, η μετανάστευση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτούμενος και πρόσθεσε: Κι αυτό το μέλλον, όπως λέει ο ποιητής, δεν θα ‘ρθεί από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.

Όλοι μαζί!

Με την Αριστερά της ανατροπής.

Με το ΣΥΡΙΖΑ των μεγάλων οριζόντων.  Γιατί ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες, όπως έλεγε και το δικό σας σύνθημα.

Ήρθε η ώρα της  ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις καθαρίστριες και επανέλαβε πως θα δικαιωθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικέ λιτότητας στην Ευρώπη τονίζοντας πως η ΕΕ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως υποστήριξε «απλώνονται μπροστά της τρεις βασικές επιλογές.

Η πρώτη είναι η επιμονή στο δόγμα της κ. Μέρκελ.  Είναι η πεπατημένη που έχει προκαλέσει τραγωδίες, η λογική της υποτίμησης της εργασίας, της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων μέσα από βάρβαρα μνημόνια.

Η δεύτερη είναι η λογική της εθνικής αναδίπλωσης και του λαϊκισμού. Είναι το μίγμα του νεοφασισμού και της επιστροφής σε εποχές καταστροφής.

Η τρίτη είναι η επιλογή και η στρατηγική της αριστεράς.Που αγωνίζεται για την Ευρώπη των λαών. Που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει και απλώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι σημείο των καιρών αυτό το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα, που παίρνει όλο και πιο ορμητικό χαρακτήρα. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να  προτείνουμε λύσεις για το κοινό μας σπίτι. Για το τι μπορεί να σημαίνει πολιτική ένωση, για το πώς θα βάλουμε τη πολιτική και τις κοινωνικές ανάγκες πάνω από τις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Η λαϊκή προσδοκία, πολλαπλασιασμένη από τη φτώχεια και την απόγνωση που γέννησαν τα τελευταία πέτρινα χρόνια, ακουμπά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι μόνο για τους καθημερινούς αγώνες. Αλλά και για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω όλες τις νέες και τους τους νέους, όλους τους Έλληνες, ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.

Κι όταν λέω έτοιμοι δεν εννοώ έτοιμοι να διαχειριστούμε τη σημερινή κατάσταση».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος δεν φοβούνται:

«Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες.  Γι’ αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας.Ξέρουμε ότι η πορεία αυτή θα είναι δύσκολη. Ξέρουμε ότι ορισμένοι θα αντιδράσουν. Από αυτούς που έχουν καλομάθει να έχουν τη εξουσία τσιφλίκι τους και το κράτος πελάτη τους.

Αυτοί που τρέμουν στην ιδέα, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους πει : «Το πάρτι τελείωσε. Από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν κανόνες και μοναδικό μας κριτήριο το συμφέρον του λαού και του τόπου.» Αλλά ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο.

Και εμείς δε πρόκειται να φοβηθούμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη. «Πριν λίγο καιρό, καταθέσαμε την δική μας εναλλακτική πρόταση. Το κυβερνητικό μας σχέδιο. Δουλέψαμε για να κάνουμε την ελπίδα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να απαντά στα άμεσα προβλήματα, χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες και τους συσχετισμούς των δυνάμεων.

Και η κοινωνία αγκάλιασε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Γιατί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι στο κέντρο της προσοχής μας δεν είναι οι πλούσιοι και οι ισχυροί. Οι άνθρωποι νοιώθουν ότι στο κέντρο της προσοχής μας είναι  η φτώχεια.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «βουλιάζει». Όσο και να καταφεύγουν στις φούσκες, στα ψέματα, σε μια πελώρια μυθοπλασία που αναπαράγεται διαρκώς και από τα  Μέσα Ενημέρωσης για να πείσουν τους Έλληνες ότι ζουν μια ιστορία επιτυχίας. Η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που οι φούσκες δεν κρύβονται».

Σο στόχαστρο του κ. Τσίπρα μπήκε και το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, χαρακτηρίζοντάς το «αστείο».

«Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους επειδή οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται τους βουλευτές τους. Κανονικά θα έπρεπε οι βουλευτές της να ζητούν από την κυβέρνηση αποδείξεις ότι τους εμπιστεύεται. Εκβιάζουν μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο τους το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας.  Την αγωνία τους παρατείνουν. Και αυτό μόνο για λίγες εβδομάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για μια ακόμη φορά εκλογές. «Η Ελλάδα της δημοκρατίας, της προόδου, της αντίστασης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα μιλήσει σύντομα. Και θα μιλήσει πολύ αυστηρά σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν να την ταπεινώνουν, να την περιφέρουν στον κόσμο δεμένη χειροπόδαρα και να επιδεικνύουν την τιμωρία της.

Η Ελλάδα της ανατροπής θα καταργήσει το καθεστώς του Μνημονίου.Θα ανασυγκροτήσει την οικονομία της. Θα στηρίξει την κοινωνική της συνοχή, ξεκινώντας από τους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους.

Και αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα!

Σας καλώ να είστε όλοι εκεί, στο μεγάλο ραντεβού της Ιστορίας και της ανατροπής».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης