"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Τσίπρας: Αρνητής της πραγματικότητας ο Μητσοτάκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση ασκεί μια ταξική, μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων με αποτέλεσμα να πληρώνει την κρίση η πλειοψηφία της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «η συζήτηση για την ακρίβεια δεν τελειώνει εδώ, είναι πολύ κρίσιμη για το σήμερα και το αύριο της μέσης οικογένειας. Όσο στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που είναι εγκλωβισμένοι στις δεσμεύσεις τους με μεγάλα συμφέροντα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα στον τόπο».

Επισήμανε ότι «το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται και προχωράτε σε εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος σε 1 δις την επόμενη δεκαετία» και «έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα».

Αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές τοποθετήσεις για την ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «η ανησυχία μεγάλωσε και σε μένα και στον μέσο πολίτη που μας παρακολουθεί. Στους πολίτες που βλέπουν την ακρίβεια να τους πνίγει, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους». Επισήμανε ότι ο Κ.Μητσοτάκης ειναι «ένας πρωθυπουργός που είναι αρνητής της πραγματικότητας».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «μας λέει ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας και θα περάσει. Τα ίδια δηλαδή που μας έλεγε για την πανδημία» ενώ την ίδια στιγμή «έρχεται η κ.Λαγκάρντ η πρόεδρος της ΕΚΤ που προεξοφλεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας ήρθε για να μείνει και θα διαρκέσει περισσότερο ίσως κι από την πανδημία». Συμπερασματικά επισήμανε πως «ο κ.Μητσοτάκης έρχεται στην Βουλή για να βγάλουν κάποιο τίτλο διθυραμβικό τα sites».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε επίσης ότι μόλις το 35% του ΑΕΠ κατευθύνεται σε μισθούς ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 41%. Σημείωσε μάλιστα πως «το μεγαλύτερο μέρος των φοροαπαλλαγών που ανακοινώσατε στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής ήταν για τα μεγάλα εισοδήματα». Έτσι – σημείωσε- «οι μέσοι όροι των εισοδημάτων που παρουσιάζετε έχουν μηδενική αξία για τα φτωχά νοικοκυριά». Τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «η πολιτική σας είναι ταξική, μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων και ισχυρών, το 1% και το υπόλοιπο 99% πληρώνει την κρίση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τη μείωση του ΕΦΚ στα κατώτατα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ, το πάγωμα στο σύνολο των αγροτών» αναρωτώμενος «αφού η οικονομία καλπάζει γιατί δεν τα εφαρμόζετε;». Σημείωσε πως «ένα μέσο νοικοκυριό, αν εφαρμοζόταν αυτό που εφαρμόστηκε στην Ισπανία και προτείναμε με τροπολογία για τη μείωση του ΕΦΚ και απορρίψατε, θα πλήρωνε τουλάχιστον 300 ευρώ λιγότερα»

Ειδικά για το θέμα της ΔΕΗ ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον Κ.Μητσοτάκη: «Είπατε για την αξία της μετοχής της ΔΕΗ τότε και σήμερα. Οι καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα αυξημένους λογαριασμούς παίρνουν μέρισμα για να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς; Αφού τόσο ανεβαίνει η αξία της ΔΕΗ, γιατί πουλήσατε τελικά; Προκαλέσατε τεράστια ζημία στο δημόσιο συμφέρον».

Επίσης δήλωσε γενικότερα πως «η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπρεπε να κάνει ουσιαστικότερη παρέμβαση απέναντι στα καρτέλ. Δεν μπορεί 3 μήνες μετά την κορύφωση αυξήσεων στις τιμές, να συστήνει ομάδες εργασίας για να δει τι συμβαίνει με τα τιμολόγια του ρεύματος».

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης