"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τσίπρας: Προτείνει την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΤηΝ Αθηνά Λινού , καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε για την θέση της υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε τα χαρτιά του από το βήμα της Βουλής και αναφερόμενος σε μία από τις προτάσεις που έχει υποβάλει προς τον πρωθυπουργό, δηλαδή στον ορισμό κοινού υπουργού Υγείας, ανέφερε το όνομα της καθηγήτριας σχολιάζοντας πως ήδη εγκαίρως από τον Σεπτέμβριο προειδοποιούσε για την καθολική χρήση μάσκας και δεν έλεγε πόσο καλά τα πηγαίνει η Θεσσαλονίκη με τον κορονοιό.

Διευκρίνισε στον παρόντα υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ότι η πρότασή του δεν τον αφορά προσωπικά ωστόσο παρατήρησε ότι ήταν επί 8 μήνες εξαφανισμένος και κρυβόταν πίσω από τον καθηγητή Τσιόδρα που είναι άξιος, αλλά έκανε κι εκείνος λάθη . «Ας σάς έβαζε υπουργό Αθλητισμού ο κ. Μητσοτάκης αλλά όχι υπουργό Υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σάς ζήτησα να συγκαλέσετε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όχι για να μάς ενημερώστε αλλά για να συμφωνήσουμε σ’ ένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας και όχι προφανώς συγκυβέρνησης» καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να αποδεχτεί τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα συνεκτικό σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για τη σωτηρία του συστήματος υγείας και πάγωμα των αντιλαϊκών νομοθετημάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκληματικό εφησυχασμό» και κάλεσε τον πρωθυπουργό  «να παραδεχτείτε την αποτυχία σας. Ειναι πράξη ευθύνης και γενναιότητας” είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας πως εάν τού είναι δύσκολο μπορεί να το κάνει με άλλον τρόπο: «Πείτε  το στα λατινικά όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου το mea culpa. Βρείτε έναν τρόπο. Αναγνωρίστε την εγκληματική ολιγωρία και ζητείστε τη βοήθεια πολιτικών δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης